BLOG

Snakk til Google på S60

Iphone- og Blackberry-eiere har lenge hatt mulighet til å google på telefonen bare ved å snakke til den. Nå får de som bruker S60-telefoner (som for eksempel N- og E-serien fra Nokia) samme mulighet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. nov. 2009 - 12:45

Programmet er en Google-klient til S60-telefoner, og gjør at du kan google uten å åpne selve nettleseren i telefonen. Dette har vært tilgjengelig en stund allerede, og den største nyheten i den nyeste versjonen er stemmesøk. Google-programmet kan også bruke lokalisering, enten via mobilnettet eller telefonens GPS, til å finne ting i nærheten.

Stemmesøket fungerer faktisk imponerende bra. Etter å ha lekt med det en liten stund kan vi konstatere at den forstår det aller meste vi sier. Men det er et ganske stort men: Du må snakke enten engelsk eller mandarin. Stemmesøk på norsk er enn så lenge ikke tilgjengelig.

Om du er villig til å snakke litt engelsk kan du bruke programmet ikke bare til å søke på nettet, men for eksempel regne ut saker og ting. om du for eksempel sier "one dollar in norwegian kroner" gir Google deg dagens kurs. Vi liker det!

Gå til m.google.com med nettleseren på mobilen din for å laste ned og installere Google for S60.

Kilde: Boygeniusreport.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.