OFFSHORE

Smøres med Kina-olje

Finn Halvorsen
27. okt. 2005 - 08:00

Advanced Production and Loading (APL) befester sin sterke posisjon på internasjonale oljefelter.

Selskapet finkjemmer markedet for å finne topp kompetanse for å takle suksessen.

Selskapets teknologiske kjernekompetanse er å finne på Hisøy i Arendal, hvor også ledelse og administrasjon befinner seg. Men den forholdsvis unge sørlandsbedriften har allerede kontorer i Houston, Rio de Janeiro og Paris.

Hovedkontoret for den asiatiske virksomheten befinner seg i Kuala Lumpur i Malaysia. Bemanningen her økes fra 15 til 20. Nå skal APL åpne kontor i Shanghai i i Kina med fem ansatte. Kuala Lumpur er for langt unna til å håndterer en ny kontrakt på nærmere 400 millioner kroner med det statlige kinesiske oljeselskapet China National Offshore Oil Company (CNOOC).

Også i Singapore opprettes et kontor med fem ansatte.Lokal betydning

Disse nye kontorene, som hovedsakelig bemannes med lokal arbeidskraft, vil ta seg av produksjon og koordinering av underleveranser, som kan komme fra lokale leverandører, men også like gjerne fra Norge eller europeiske underleverandører som APL benytter seg av.

Men den siste Kina-kontrakten, sammen med andre betydelige kontrakter i det asiatiske markedet, har selvsagt også stor betydning for virksomheten på hjemmebane i Arendal.

- Vi støvsuger derfor også det hjemlige arbeidsmarkedet på jakt etter nye ingeniører, sier administrerende direktør Carl K. Arnet.

Det kan bety at selskapet i løpet av året kommer opp i 200 ansatte. Det er i så fall en fordobling i forhold til 2004. Omsetningen var i fjor på 595 millioner kroner. I år vil tallet nærme seg en milliard.Produksjonsordre

Storordren består av to ulike STP-systemer (Submergible Turret Production) til Wenchang II og Xijang feltene. Installasjon vil finne sted neste sommer. Arnet forteller at de allerede har fire installasjoner i Kina.

– Men disse to leveransene er større. Dette er faktisk den tredje største ordren vi har fått noensinne, uansett marked, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.