MOBIL

Smeller det snart hos LG?

Vi vet at LG jobber med Tegra 2-telefoner, og produsenten ser også ut til å ha en super-tablet på gang.

3. nov. 2010 - 14:56

En produsent som ikke gjør så veldig mye av seg her til lands, er LG. Vi mistenker imidlertid at det bare er stille før stormen, for selskapet har en hel del snacks på gang.

Maskinvaren i mobiltelefoner spiller i dag en større rolle enn noensinne, da det er høye krav til både minne, prosessorkraft, lyd, grafikk og teknologi. For to måneder siden sendte LG ut en pressemelding der de annonserte at de skal ta i bruk noe av det råeste du får tak i hva ren kraft angår: Nvidias Tegra 2-plattform.

Les også: LG har supermobiler på vei

Tegra 2-plattformen kjører på to ARM Cortex 9-prosessorkjerner som presser 1 GHz hver. Med skjermkortguruen Nvidia bak spakene er det ikke veldig overraskende at du også finner dedikerte prosessorer for grafikk og video i plattformen. Dette kan du egentlig sammenligne med et skjermkort i en vanlig PC.Tegra 2 er hyggelige saker.

Ifølge den opprinnelige planene skulle vi få se LGs Tegra 2-telefoner allerede før årsskiftet. Med tanke på at også Qualcomm har annonsert at neste generasjons Snapdragon-plattformer skal være klar rundt juletider, har vi mye festlig maskinvare å se frem til i månedene som kommer.

Android 3.0-tablet med Tegra 2?

"Alle" mobilprodusenter ser ut til å ha tablets på vei om dagen, og LG er ikke noe unntak. Produsentens bidrag til tablet-krigen skal være en 8,9-tommers sak med Android 3.0 og den nevnte Tegra 2-plattformen. Noen mer utdypende informasjon om tableten har vi ikke, da LG holder kortene tett til brystet.  Men ryktene skal visstnok stamme fra LGs egne PR-folk, så troverdigheten er høy.

Vi gleder oss til fortsettelsen, LG!

Kilder: LG, wwwery.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.