MOBIL

Smarttelefonene som tåler en støyt

Disse telefonene ler av Berit og søstrene.

1. des. 2011 - 12:27
Vis mer

I disse regnfulle tider tipper vi at mang en mobiltelefon har trukket sitt siste sukk mens eieren febrilsk har stått i regnværet og ringt etter taxi. Er du en av disse eierne anbefaler vi at du enten leser deg opp på hvordan elektronikk og vann fungerer sammen, eller at du skaffer deg en av telefonene i denne oversikten.

LES OGSÅ: Slik dreper du mobilen din

Motorola Defy

Motorola ble den første produsenten som kom til Norge med en vann- og støvtett Android-telefon da de slapp løs Defy i mai i år. Denne telefonen er skalket på alle fronter, og skal overleve å ligge én meter under vann i en drøy halvtime.

Vi skrudde senest i dag på denne telefonen, og kan konstatere at den fremdeles fungerer - et halvt år etter at vi hoppet på sjøen med den.

Defy har ellers helt greie, men ikke imponerende spesifikasjoner. Den har en 3,7-tommers skjerm, noe som er over smertegrensen for både surfing og film, den har alt du trenger av teknologi, og med Android under skallet har du tilgang til titusener av nyttigemorsomme og ubrukelige apps.Vi var ikke særlig greie med Motorola Defy da vi testet den i mai.

Telefonen føles noe treg, noe som skyldes at den har noe gammel maskinvare. Motorola har imidlertid kommet med en oppgradert versjon, Defy Plus, som har kraftigere prosessor og grafikkbrikke. Den koster noe mer enn originalen, og går for rundt 2500 kroner.

Les test av Motorola Defy

Sony Ericsson Xperia ActiveSony Ericsson Active er vanntett, sporty og kompakt.

Sony Ericsson Xperia Active har de samme egenskapene som Motorola Defy når det kommer til robusthet. Den er altså sikret mot både vann og støv og kan trygt brukes utendørs selv om det regner sidelengs.

Den har mindre skjerm enn Motorola Defy - 3 tommer, og oppløsningen er også lavere. Om du ikke trenger stor skjerm er dette etter vår mening et bedre kjøp, for her får du mye for de rundt 2400 kronene du må punge ut med.

Telefonen har for det første svært habil maskinvare. Med 1 GHz-prosessor, Adreno 205-grafikk og 512 MB arbeidsminne har den like mye krutt som toppmodellen Xperia Arc. Og her slår skjermoppløsningen positivt ut, da skjermen er langt mer lettdrevet enn de mer avanserte skjermene i de dyrere telefonene.

Dette gjør at Xperia Active i det store og det hele oppleves som lynrask, og den tygger unna alle oppgaver du gir den på null komma niks.

At den også har bra lydkvalitet ved musikkspilling, en hendig størrelse og leveres med tilbehør for å feste den på armen gjør dette til en perfekt mobil for utendørstrening, og den har blitt en trofast følgesvenn for den fjellfrelste Mobili-redaksjonen.

Les test av Sony Ericsson Xperia Active

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Samsung Galaxy XcoverSamsung inntar harddaus-segmentet med Xcover.

Man skulle tro at Samsung ville slappe litt av etter å ha laget årets beste mobil, årets største og mest høyoppløste mobilskjerm og en verdig iPad2-konkurrent, men nei, de skal også ut og krige i harddaus-segmentet.

Galaxy Xcover er like vanntett og like støvtett som Sony Ericssons og Motorolas pansermodeller, og har i disse dager begynt å dukke opp i de første butikkene her i landet. 

Maskinvaren i telefonen er ikke like imponerende som den i Xperia Active - her får du både lavere klokkefrekvens i prosessoren og svakere grafikkbrikke, samtidig som skjermen både er større og mer høyoppløst. Uten å ha prøvd telefonen antar vi derfor at den ikke er like kjapp i vendingen.

Den er tilgjengjeld drøyt 400 kroner billigere, og du kan sikre deg et eksemplar for under 2000 kroner.

Les mer om Samsung Galaxy Xcover

LES OGSÅ:

Dette får du ikke erstatning for

Fem lommevennlige Android-telefonerLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.