PODKAST

Smarthuset tynges av et kaos av apper. Møt Erik som vil samle alt i én standardløsning

Vi overdynges med fristende tilbud for å gjøre boligene våre smartere. Summen kan blir ganske rotete.

Prøver å skape orden i rotet: sjef i Futurehome, Erik Stokkeland bygger programvare og leverer utstyr som skal gjøre smarthjemmet enkelt å bruke.
Prøver å skape orden i rotet: sjef i Futurehome, Erik Stokkeland bygger programvare og leverer utstyr som skal gjøre smarthjemmet enkelt å bruke. Foto: Odd Richard Valmot
27. aug. 2020 - 20:30

Når sjefen for Futurehome, Erik Stokkeland, skal snakke om det han brenner for tar han gjerne tak i det som kanskje var Norges første smarthus på 60-tallet, Vebjørn Tandbergs, automatiserte bolig.

Den gangen var det kabler, motorer og releer som gjaldt og det gjorde det lenge. Nå er vi inne i en bølge av ulike tilbud basert på billig trådløs teknologi. Forbrukerne forvirres, og alle dingsene kommer med sin egen app. Vi risikerer å bli fanget i kaos av fantastiske muligheter, som alle gjør huset smartere, og folk mer forvirret.

Derfor spør vi Stokkeland om det er noen vei ut av uføret. Kommer det en slags toppapp som kan ta kontrollen? Og hvor skal spiren til smarthuset kommer fra. Fra alarmleverandøren, fra strømselskapet, fra lyspærene eller fra noen av de andre de morsomme dingsene du ønsker deg?

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.