ENERGI

Opprustning og utvidelse av vannkraftverkene kan bidra til store økninger i strømproduksjonen

Ifølge beregninger fra NVE kan opprustning og utvidelse av dagens vannkraftverk bidra til en økning i strømproduksjonen.

Effekten i dagens norske vannkraftverk kan økes med mellom 4 og 6 TWh strøm uten større naturinngrep, ifølge Statkraft og NVE.  Her er Solbergfoss kraftverk i Askim en stille dag.
Effekten i dagens norske vannkraftverk kan økes med mellom 4 og 6 TWh strøm uten større naturinngrep, ifølge Statkraft og NVE. Her er Solbergfoss kraftverk i Askim en stille dag. Foto: Halvard Alvik/NTB
15. aug. 2023 - 07:23

Ifølge beregningene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kan produksjonen i dagens norske vannkraftverk økes med mellom 6 og 8 TWh strøm. Det vil være nok strøm til mer enn 250.000 familier, skriver Klassekampen.

Statkraft støtter beregningene og har som mål å starte større oppgraderinger av minst fem vannkraftverk innen 2030.

– Vi har svært ambisiøse planer for videre oppgradering og utvidelse av den norske vannkraften, sier Statkrafts talsperson, Knut Fjerdingstad.

Det er 1793 vannkraftverk i Norge. Disse har en effekt på 33.403 MW, og de står for 90 prosent av normalårsproduksjonen av strøm, skriver Klassekampen.

Artikkelen er noe endret 16.08. kl. 14.35.

temperatur
Les også

Digitaliserte gammelt vannkraftverk med kameraer og maskinlæring

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.