IT

Sliter du med dekningen? Nye Facebook Lite kan bli redningen

Egentlig tiltenkt utviklingsland.

4. juni 2015 - 21:22

For seks måneder siden startet Facebook testingen av en ny og slankere utgave av Facebook-appen til Android. Nå skal resultatet, Facebook Lite, rulles ut til allmenheten.

Facebook Lite er langt gjerrigere på databruken enn sin storebror, ifølge selskapet. I tillegg tar den mye mindre plass på mobilen - kun én megabyte. Dette er en kraftig reduksjon dersom man sammenligner med appen de tilbyr Iphone-brukere i dag, som er på 95 megabyte.

Den nye appen er først og fremst myntet på brukere i områder med dårlige forhold for mobildata.

Dette inkluderer mesteparten av Afrika, Asia og Latin-Amerika. Likevel vil det selvsagt også være nyttig en rekke steder i Norge der 2G/Edge er det beste man kan oppdrive. For eksempel på toget.

Les også: 10 triks for bedre wifi hjemme

Det aller mest nødvendige

For å lage lettvekteren har de strippet ned funksjonaliteten til det mest nødvendige: Nyhetsstrømmen, statusoppdateringer, bilder og notifikasjoner. De sier ingenting om Messenger-delen følger med, sløyfes, eller eventuelt kommer i en egen app.

De sier heller ingenting om appen vil komme til iOS- eller Windows-telefoner i pressemeldingen.

Den siste tiden har Facebook satset stort på sin Internet.org-kampanje, som sikter på å forsyne hele verden med internett. Facebook Lite er et separat prosjekt, men vil nok også bidra til at selskapet får økt brukermassen.

Torsdag vil programvaren være tilgjengelig for en rekke brukere i Asia. Den kommer til resten av verden i løpet av de kommende ukene.

Les også: Full dekning på toget kan koste 1,5 milliarder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.