MOBIL

Slik tar du backup av telefonen din

Det er latterlig enkelt å ta backup av telefonen din, så hvorfor i huleste har du ikke gjort det?

2. des. 2010 - 17:19

Dersom du ikke husker telefonnummeret til alle du har lagret i kontaktlisten din, er du i målgruppen for denne guiden. Det vil si, dersom du ikke er blant dem som tar backup.

Og i det siste har vi, basert på vår egen omgangskrets, fått inntrykk av at dette er veldig få.


Først: En historie om backup og badekar

Siden årsaken til at veldig mange ikke tar backup synes å være den fenomenale "det skjer ikke meg"-holdningen, velger vi å åpne med å gjengi et hendelsesforløp (Ok, vi har tatt oss noen små, kunstneriske friheter) en bekjent av oss - heretter omtalt som "Ravi" - nylig opplevde:

Etter en slitsom arbeidsdag og en påfølgende lang busstur, kombinert med kuldegrader og generelt mye hat, følte "Ravi" at det eneste riktige var å slappe av med et varmt bad og levende lys for å roe nervene. Sinnstemingen ble gradvis bedre av det rennende vannet og ferskenlukten fra badeskummet, og vår helt steg elegant ned i vannet.

Med seg hadde han - som alltid -  sin mest pålitelige venn, Nokia N82, som gjennom tre år hadde fulgt ham gjennom både bergensregn, trampolinekunster og andre utfordringer livet hadde bydd på. Tilsynelatende hadde Nokia valgt å lage en helt spesiell versjon av N82 som var immun mot alt det ellers advares mot på instruksjonsbokens første side.

Men akkurat denne dagen skjedde det utenkelige: Telefonen glapp ut av vår badende venns såpeglatte grep, og forsvant ned i det ferskenrøde badeskummet. Med vaklende blikk og såpeskum i håret kom "Ravi" seg opp av vannet og fikk tørket av telefonen. Til sin store forskrekkelse oppdaget han at skjermen flakket og blitsen blinket på eget initiativ - telefonen var rasende.

Vill i blikket løp "Ravi" inn i stua og rev en notatblokk ned fra hylla. Han greide på mystisk vis å åpne kontaktlisten med sine 170 oppføringer og begynte å rable ned nummer og navn mens skjermen blinket og blitsen blitset. Etter få, frustrerte minutter laget telefonen en gnistrende lyd og slo seg av for godt. Vår helt kikket ned på det krøllete A4-arket og innså at hans nye kontakliste sluttet på "Andersen".Backup anno 1943.

Så, hvordan ta backup?

Det er mange måter å ta backup av kontaktene dine på. I denne guiden skal vi ta for oss to av de enkleste.

Neste side: Bruk produsentens programvare »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.