T2

Slik skal Nokia ta tilbake Norden

Den skadeskutte finske mobilgiganten skal på offensiven med full produktlinje.

Med disse modellene skal sjefen for Nokia i Norden, Johan Eidhagen, lykkes i Norge.
Med disse modellene skal sjefen for Nokia i Norden, Johan Eidhagen, lykkes i Norge. Bilde: Odd Richard Valmot
5. mars 2013 - 09:54

BARCELONA: Mange forventet at Nokia skulle lansere noe skikkelig tøft på Mobile World Congress i Barcelona. Spekulasjonene gikk i retning av en ny Windows-basert toppmodell med 41 megapiksel-kameraet de lanserte i fjor med utdatert Symbian operativsystem.

Den kom ikke. I stedet lanserte Nokia nye modeller i mellomsegmentet og et par helt på bunn av prisskalaen.

Billigmodeller

- Vi har en intensjon om å flytte teknologien fra 808-modellen over på nye modeller, men denne gangen var det andre ting som var viktigere for oss. Det er ikke lenge siden vi lanserte toppmodellen Lumia 920 og den litt enklere 820. Derfor måtte vi nå fylle ut produktlinjen i mellom- og billigsegmentet, sier sjefen for Nokia i Norden, Johan Eidhagen.

- Vi tror Windows gir oss en del unike fordeler, spesielt i bedriftsmarkedet, og nå har vi modeller i alle prissegmentene. I Norge er det mange bedrifter som etterlyser Windows for det gjør integrasjonen mot bedriftssystemene enklere for dem. Det gjør det enklere å integrere mot program- og maskinvare.

Les også: Norsk analyse avslører hva folk er opptatt av

Mindre forskjell

Han mener det er større forskjell på billig og dyrt på konkurrerende plattformer.

- Alle modellene våre kan nå kjøre de samme appene og støtter de samme sikkerhetssystemene bedriftene trenger. Det gjør nye 720 til 2700 kroner og 520 til bare 1500.

- Vi er fornøyd med salget i Norge, men vi har ikke klart å holde tritt med etterspørselen etter Lumia 920. Vi tror Lumia 820 også kommer til å gjøre det bra i bedriftsmarkedet, sier Eidhagen

Han er overbevist om at Windows er det beste operativsystemet for tiden, men det er også det nyeste og det tar tid å bevise sin posisjon.

- Det er godt å være tilbake som en utfordrer. Det liker jeg.

Nokia lanserte også et par billigmodeller med tastatur og Serie 40 operativsystem. Modell 301 er en 3G-modell som kommer til Norge, mens 105 er beregnet på markeder med lav betalingsevne med en pris på et par hundrelapper. Den vil ikke dukke opp her på berget.

Les også:

Apple kan få fart på norsk sensorteknologi

Opera kommer med ny nettleser til mobilen

Ny mobillinse lar deg fokusere i etterkant  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.