BLOG

Slik skal du skrive raskt på mobilen

Et nytt tastatursystem for Android setter seg fore å løse alle problemene med tekstinntasting på trykkskjermer. 8pen, som tastaturet heter, er utviklet av 3qubits, og er slett ikke et tastatur i det hele tatt.Faktisk har de kastet hele tastaturet i søpla.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. nov. 2010 - 11:04

Utviklerne bak stiller et veldig godt spørsmål i videoen du kan se nederst i denne bloggposten: "Dersom tastaturet ble oppfunnet i dag for mobiler, hvordan ville det sett ut?".

Det er en kjenngjerning at tastaturet er en oppfinnelse som fungerer bra i sin opprinnelige form, men ikke i liten utgave på en skjerm. Det er lett å trykke feil, og du må hele tiden se på skjermen for å skrive.

8pen løser dette på en ganske så interessant måte. I stedet for å trykke på bokstaver går du ut fra et utgangspunkt på skjermen i form av en prikk, og "blar" deg frem til riktig bokstav. Dette skal sørge for at skriving på skjermen skal føles mer som håndskrift.

Det som er interessant med dette er at når bokstavenes plassering sitter i fingrene kan du fjerne hele 8pen-feltet på skjermen og bare ha prikken igjen. 

Du kan også legge inn fraser du bruker ofte, og gjøre bevegelser for å skrive dem. Om du for eksempel skriver "Justin Bieber" ofte, kan du legge inn dette som en krusedull på tastaturet.

Se videoen for en langt bedre og enklere forklaring på 8pen.

Tastaturet blir tilgjengelig for Android 2.2-baserte telefoner, og det skal skje allerede i dag. Sjekk the8pen.com for mer info om tilgjengelighet.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: the8pen.com, via: Androidcentral.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.