MOBIL

Slik ser Firefox OS ut

Tidlige skjermbilder lover bra.

2. aug. 2012 - 11:37

I et marked som domineres av Android, Windows Phone og iOS bør du helst ha det lille ekstra for å delta i konkurransen med din egen plattform, og det mener Mozilla at de har med det kommende mobil-operativsystemet Firefox OS - tidligere kjent som Boot 2 Gecko (B2G).

Mozilla selv mener at de etablerte plattformene er "inngjerdede hager" som låser brukeren i altfor stor grad, og legger mye vekt på at Firefox OS er 100 prosent åpent. Faktisk kan du følge utviklingen i sanntid på selskapets egne hjemmesider.

Interessen er absolutt ikke fraværende. På operatørsiden har både Telenor, Sprint, Deutche Telecom og Telefonica sagt at de skal ta inn telefoner med plattformen, og på produsentsiden har ZTE meldt interesse for å ta i bruk Firefox OS.

Nye skjermbilder

Skjermbildene i toppen av artikkelen og nedenfor ble lagt ut på Mozilla-evangelist Robert Nymans Flickr-konto i går, og viser hvordan Gaia-grensesnittet ser ut per i dag. På Twitter understreker han at ting er langt fra ferdig, og at det skjer endringer kontinuerlig.Skjermbilder fra den kommende Mozilla-plattformen. Hentet fra Robert Nymans Flickr-område.

Uansett er det gøy å få et lite innblikk i prosessen som foregår hos Mozilla. Ut fra de foreløpige skjermbildene ser ting både brukervennlig og pent ut, og mye er tydelig inspirert av Android og iOS.

Det endelige resultatet får vi mest sannsynlig se rundt årsskiftet, da den første Firefox-telefonen (som trolig lages av ZTE) skal lanseres gjennom Telefonica i Brasil.

Kilder: Twitter, Flickr

LES OGSÅ:

To lovende mobilplattformer

ZTE skal lage Firefox-mobiler

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.