MOBIL

Slik returnerer du Android-programmer

Redd for å kjøpe katta i sekken på Android Market? Da er det greit å vite at det er svært enkelt å få pengene igjen.

6. okt. 2010 - 13:06

Oppdatert:

Android Market har endret returordningen fra å gjelde 24 timer til å gjelde 15 minutter. Artikkelen er oppdatert med tanke på dette. 

I går nådde vi en aldri så liten milepæl på Android-fronten i Norge. Da åpnet Google for å betale for apps gjennom Android-market.

Dette innebærer at du kan fjerne de irriterende reklamebannerne du alltid kommer borti i favorittprogrammene dine, at du kan få fullversjoner av programmer du tidligere bare har hatt en begrenset demo av, og sist, men ikke minst har utvalget av apps blitt vanvittig mye større.

Det innebærer også at utvalget av møkkaprogrammer har økt. En app er ikke nødvendigvis stabil og fantastisk selv om du har betalt noen kroner for den.

Flott garantiordning

Derfor er det veldig greit at Android Market har en 15 minutters evalueringsperiode. Dette er spesielt nyttig om du har kjøpt et av de dyrere programmene, for eksempel et navigasjonsprogram, som ikke helt innfrir forventningene.

Det er ikke slik at du "får pengene tilbake". Når du kjøper en app gjennom Market, legges det inn en betalingsforsinkelse på ett døgn. Om du i løpet av denne perioden kansellerer kjøpet, trekkes aldri pengene fra kontoen din.

Prosessen for å stoppe betalingen og levere tilbake programmet er enkel. Dette kan gjøres på to forskjellige måter.

Metode #1:

Gå inn på innstillinger > programmer, velg appen du ikke vil ha, og trykk "avinstaller".

Metode #2:

Gå inn på Android Market. Finn programmet i listen over nedlastninger (eller søk det opp på nytt), velg "Uninstall & refund".

Når du bruker denne metoden får du opp en liste med alternativer der du kan krysse av for årsaker til at du ikke vil ha programmet. På denne måten får utvikleren tilbakemeldinger, og kan forbedre programvaren til neste versjon.

 For deg som er en luring

Google har lagt inn en begrensning på én retur av programmet eller spillet du laster ned. Det er altså ikke slik at du kan hente ned et spill, spille det i 10 minutter, refundere det og laste det ned på nytt for 15 nye gratisminutter.

Har du lastet ned en app én gang, og returnert den, er altså refunderingsmulighetene borte når du laster den ned for andre gang.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.