MOBIL

Slik kapper du mobilutgiftene

Er prisen det eneste kriteriet du har? Da leser du denne saken.

6. sep. 2011 - 16:53

Dersom du har en Samsung Galaxy S II kan du blant annet surfe på nettet i bredbåndshastighet, du kan installere tusenere på tusener av apps, kartlegge hvor langt hunden din går når du er på tur og du kan laste den med filmer i høy kvalitet. 

Og ja, du kan til og med ringe og sende meldinger. 

Denne guiden er for deg som ikke er interessert i å betale over 4000 kroner for de to siste bruksområdene, og bryr deg katten om alt vaset i første avsnitt.

1. Finn riktig telefon

Siden omtrent alle telefoner i verden har ok talekvalitet, greie taster og et batteri som holder ut dagen skal vi utelukkende fokusere på det viktigste, gjenstående kriteriet for deg som er i denne målgruppen: Prisen.

Den desidert enkleste løsningen er å stikke innom en elektronikkforretning og be om den billigste telefonen de har inne.

Om du i tillegg vil ha en mobil som er enklest mulig å bruke kan det være greit å be om en Nokia-modell, da du kan være sikker på å få et medgjørlig menysystem også i lavere prisklasser.

Om du ikke har et sted som selger mobiltelefoner i nærheten kan du bestille på nett, og det første du skal gjøre er selvsagt å forsikre deg om at du betaler minst mulig. Det kan du for eksempel gjøre på prisjakt.no, som har et strålende verktøy for å sortere ut telefoner utenfor din prisklasse.

Når vi setter maksgrensen til 700 kroner får vi opp et helt lass telefoner. Blant de rimeligste finner du Nokia 1616, som koster deg drøyt 318 kroner - inkludert frakt.

PS! Når du i utgangspunktet er ute etter en telefon i de nederste prisklassene lønner det seg så godt som aldri å kjøpe med abonnement.

Noe som bringer oss videre til det andre, og siste steget mot en billig mobilhverdag:

2. Finn riktig abonnement

Her i Norge er det lekende lett å finne et abonnement som passer forbruket ditt perfekt. Dette kan du takke Post- og teletilsynet-tjenesten Telepriser.no for.

Det eneste du trenger å vite her er noenlunde hvor mange minutter du ringer og hvor mange tekstmeldinger du sender i måneden. Dette fyller du inn i kalkulatoren, så får du en ryddig oversikt over de billigste abonnementene for deg.

Et kjapt søk i kalkulatoren kunne for eksempel fortelle oss at du slipper unna med 159 kroner per måned om du ringer én time og sender 50 meldinger per uke, dersom du går for "Rød Small" fra Ludo Mobil, eller 162 kroner om du velger  "Grunnpakka" fra One Call.

Dersom du går for en Nokia 1616 og passer ringemønsteret i eksempelet ovenfor vil du altså ende opp med en totalutgift på 2226 kroner det første året (1908 kroner for abonnement, 318 kroner for telefon). 

For å sette det litt i perspektiv vil du altså både få en telefon og greie å dekke ringeutgiftene de neste to årene for prisen av en Samsung Galaxy S II.

LES OGSÅ:
Billig eller dyr smarttelefon?
Tips til deg som skal ha ny mobil

 

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.