PODKAST

Snart kan alle som har en mobiltelefon hjelpe nødetatene med å gjøre en bedre jobb

Ukens podcast.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

I mange år har vi snakket om hvordan nødetatene trenger bilder og video. Det nye nødnettet er beregnet på talekommunikasjon, og har svært liten datakapasitet. Men mobiloperatørene har sørget for at Norge er smekk full av god dekning på flere teknologier og frekvenser.

Det som trengs er noen til å utvikle enkle tjenester som sørger for at både nødetatene selv og publikum kan rapportere levende bilder til nødsentraler. Det kan være fra vanlige mobiler eller fra hjelmkameraer. Med en slik oversikt blir det mye enklere å skaffe oversikt over situasjonen og dirigere hjelpeinnsatsen dit den trengs.

Går det som Norut i Tromsø i samarbeid med Salten Brannvesen ønsker, kan dette bli en svært viktig video-plattform for nød og krisesituasjoner i fremtiden. Njål T. Borch i Norut er ukens gjest.

Lytt til ukens podcast nederst i denne saken.

Jan Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs nye podcast Teknisk sett.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes eller en annen podcast-app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

RSS-feed: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:197994369/sounds.rss

 Ukens episode: 

Les mer om: