BLOG

Slik blir Symbian (kanskje) neste år

Nokia er ikke de eneste som har lagt merke til at Symbian-brukergrensesnittene begynner å dra litt på årene. Selv da S60 5th edition - du vet, S60 for trykkfølsomme skjermer - kom for et år siden var det mange som syns at det ikke var så fingervennlig som man burde forvente av et nytt grensesnitt.Nokia ligger ikke på latsiden, og bra er det. Selskapet har nå gitt en sniktitt på hvordan Symbian kan se ut i 2010.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. des. 2009 - 17:56

Nokia påpeker at det ikker er et problem med Symbian. Operativsystemet er stabilt og bra, men brukergrensesnittet trenger en oppdatering. For eksempel er det ingen veldig store forskjeller i hvordan S60 1st, 2nd og 3rd edition fungerer. Bare ta frem en gammel Nokia 6600 eller Siemens SX1 og sjekk opp mot en nyere S60-telefon som Nokia N96.

Nokia jobber sammen med Symbian Foundation om utvikling av et nytt brukergrensesnitt, som blant annet vil gjør det raskere å åpne funksjoner, åpne for flertrykk og annet. Brukergrensesnittet vil være tre ganger raskere enn dagens S60-grensesnitt, ifølge Nokia. Det skal alt i alt bli enklere å bruke Symbian enn det er i dag.

Nokia tror at det nye brukergrensesnittet vil gjøre at folk blir interessert i Symbian igjen. Og det er sannelig på tide. Iphone, Windows Mobile, Palm og Android har grensesnitt som på mange områder går S60 en høy gang i dag. Sjekk bildene under for en smak på Symbian i 2010.

Se også en video av grensesnittet på Engadget.com.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Via: Engadget.com

Kilde: Nokia (PDF)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.