MOBIL

Slik blir Sony Ericsson i år

Sony Ericsson lærte mye i 2010.

4. feb. 2011 - 16:46

Sony Ericsson var i ferd med å stagnere da de i fjor dro skikkelig til med en av de sterkeste Android-debutene vi har sett, og da snakker vi selvsagt om toppmodellen Xperia X10.

Med råsterk maskinvare og et supert kamera er dette en telefon som imponerte selv de mest kresne mobilkjøperne, samtidig som sjarmørene Xperia X10 Mini og X10 Mini Pro var perfekte alternativer for de som var ute etter en liten - og ikke minst rimelig - Android-telefon. 

... men så skulle ting oppdateres

Alt så ut til å være på stell for den svensk-japanske produsenten helt til de første Android-oppdateringene begynte å tikke inn. For hver uke som gikk ble flere av produsentenes toppmodeller (og budsjettmodeller) oppgradert til Android 2.1, mens Sony Ericsson satt fast på den etterhvert utdaterte 1.6-versjonen.

Les en av våre (mange) sutresaker om dette her »SJARMØR:
Xperia X10 Mini er en knall telefon, men ble oppdatert i seneste laget.

Først i månedsskiftet oktober/november kom 2.1-oppdateringen til Xperia X10, altså etter at versjon 2.2 så smått hadde begynt å tikke inn hos konkurrentene.

I dagens marked er dette for tregt, og nettopp trege oppdateringer er det Sony Ericsson høstet mest kritikk for i året som gikk. Heldigvis har produsenten tatt til seg kritikken - planene for 2011 ser nemlig svært så lovende ut.

Færre plattformer - kjappere oppdateringer

Ifølge markedssjef i Sony Ericsson Global, Steven Walker, hadde ikke Sony Ericsson forutsett hvor sterke følelser forbrukerne hadde i forhold til Android-oppdateringer. Han forteller at de har tatt lærdom av dette, og skal være langt bedre på oppdateringer fremover. 

Produsenten viser at de mener alvor når de presenterer telefoner som Xperia Arc, som lanseres med den aller nyeste Android-versjonen, altså 2.3. Også Playstation-telefonen Xperia Play og Vivaz-oppfølgeren Xperia Neo lanseres med samme Android-versjon, og vil nok følge samme takt på oppdateringsfronten.

Den observante leser bet seg kanskje merke i at Vivaz-arvtageren kommer med Android - i motsetning til originalen fra i fjor - som kjørte på Symbian.

Dette er et vesentlig moment i Sony Ericssons strategi fremover: De skal satse på færre plattformer, og dermed frigjøre ressurser til å følge denne skikkelig opp.

Det skal understrekes at produsenten ikke avskriver at det vil komme telefoner med både Symbian og Windows Phone i fremtiden, men samtidig legger de ikke skjul på at det er Android og Sony Ericssons menysystem for plattformen, UX, som får hovedfokuset fremover.

Mer snacks fra Sony

Vi skrev for ikke veldig lenge siden om LGs strategi for 2011, der et av punktene blir et tettere samarbeid mellom de forskjellige divisjonene i selskapet.

Nå er det ikke slik at man kan beskylde Sony for å være vanskelige på bruk av merkenavnene sine - det har tross alt blitt lansert ett lass Sony Ericsson-telefoner med både Cyber-Shot og Walkman-logo. Men her blir samarbeidet enda tettere mellom selskapene.

Sony Ericsson er, sammen med LG og Samsung, den eneste produsenten som kan produsere skjermene sine selv - altså gjennom Sony. I første omgang innebærer dette at fremtidige toppmodeller får mobiltilpasset versjon av Bravia-teknologien, som skal gi bedre og mer naturlige farger i mobilskjermene. Bravia er for ordens skyld merkenavnet Sony bruker på TV-apparater i premium-klassen.

Produsenten tar også i bruk den samme sensorteknologien som brukes i Sonys kompaktkamera, Exmor-R. Uten at vi skal gå for teknisk inn på ting (det har vi prøvd før, ser du) skal denne teknologien gjøre at du kan ta bedre bilder der det er dårlig belysning.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

I tillegg kan du forvente at flere elementer fra Playstation-miljøet drysser over på mobiltelefoner. Det er ventet at Sony Ericsson lanserer en spillsentrert telefon allerede 13. februar. Dette etter at det har gått rykter om en "Playstation"-telefon i flere år.

Toppmodeller blir ikke stemplet

Da Sony Ericsson lanserte Xperia X10 i fjor, snakket produsenten samtidig om en hel del endringer i strategien sin. Et av punktene her var at de skulle levere telefoner som dekket en bredere målgruppe.

Dette ser du i praksis ved at ingen av produsentens Android-telefoner har fått Cyber-shot eller Walkman-logo. Dette til tross for at komponentene for både kamera og musikkavspilling har vært vel så bra og bedre enn telefoner som har vært vinklet direkte mot de som har vært opptatt av bilder eller musikk.UTEN STEMPEL:
Sony Ericsson Xperia X10 er en topp kameratelefon, men har ikke Cyber-Shot-logo.

Selv om det nok ikke er slutt på verken Cyber-shot eller Walkman-stempling med det første, er nok ikke dette noe du vil se på toppmodellene. Et spesifikt eksempel er Playstation-telefonen, som slett ikke heter Xperia Playstation, men Xperia Play.

Detaljene om to uker

At Sony Ericsson skal utnytte mer av potensialet som ligger hos Sony, samtidig som de avgrenser fokuset sitt til Android, er et stort steg i riktig retning. Med telefoner som Xperia Arc, Neo og Play på vei har vi allerede fått et glimt av produsentens portefølje for året, og ting ser definitivt lovende ut.

Selskapet har innkalt til presselansering den 13. februar, og vi er selvsagt på plass her for å få med oss resten av produsentens planer fremover.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.