MOBIL

Slik blir Samsung Galaxy Note II

Vi oppsummerer ryktene rundt Samsungs kommende Note-oppfølger.

2. aug. 2012 - 06:00

Samsung Galaxy Note er definitivt noe av det morsomste som ble lansert i fjor, og gikk rett hjem hos de som lett godtar å bære rundt på et beist av en telefon mot å få en 5,3-tommers skjerm.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Note

At Samsung kommer med en oppfølger til denne er temmelig sikkert. Produsenten selv holder kortene tett til brystet, men det stopper ikke ryktemølla fra å rulle. Her er en kjapp oppsummering av ryktene.

PS: Vi omtaler den for ordens skyld som Galaxy Note II, men dette er ikke nødvendigvis det endelige navnet. Den kan dukke opp som både Note S, Note 2 eller noe helt annet for alt vi vet.At en oppfølger til denne er på vei er temmelig sikkert.

Skjerm

Skjermen er det viktigste elementet i Galaxy Note, og den vil høyst sannsynlig også være det viktigste elementet i oppfølgeren. Det forventes at skjermen vil bli enda større - hele 5,5-tommer. Nok av plass å boltre seg på, altså.

Skjermtypen skal være den samme som sist, altså Super AMOLED.

Det ryktes ellers at oppløsningen skal ha økt til vanvittige 1680 x 1050 piksler. Om dette stemmer snakker vi om den høyeste pikseltettheten vi har sett i en mobil til nå - 360 PPI.

KraftNote II kommer trolig i både Exynos- og Snapdragon-versjon.

Nøyaktig hvilken systembrikke som vil stå i Galaxy Note II er usikkert, men vi blir overrasket om det ikke er en av Samsungs egenproduserte Exynos-brikker. Her varier ryktene fra uke til uke, og det snakkes om både Exynos 4 Quad (altså samme som står i Galaxy S III) og Exynos 5250. Sistnevnte har ikke fire, men to prosessorkjerner, men har til gjengjeld høyere klokkehastighet.

Det har forresten også gått rykter om at telefonen kan komme med Qualcomm-maskinvare. Dette kan veldig gjerne stemme, men da i utvalgte markeder. Både den originale Galaxy Note og Galaxy S III finnes nemlig i Qualcomm-varianter med LTE-støtte.

Arbeidsminnet skal være oppgradert siden sist, og det ryktes at det vil lande på enten 1,5 eller 2 GB. Her er det muligens greit å påpeke at også Galaxy S III finnes i en utgave med så mye arbeidsminne, men det gjelder kun Snapdragon-varianten.

Som du forstår er det mye forskjellig informasjon der ute. Vi antar at årsaken til forvirringen er så enkel som at telefonen vil komme i forskjellige varianter for forskjellige markeder.

Lagring

Du kan være rimelig sikker på at Galaxy Note II får støtte for minnekort, siden ingen av Samsungs "egne" telefoner har kommet uten dette til nå. Internminnet finner vi ikke noe informasjon om, men tipper at det lander på 32 eller 64 GB.

Design

Det er ikke lekket noen bilder av protomodeller eller annet rundt designen, så her er det sparsomt med informasjon. Det ryktes imidlertid at den skal få mer kostbare materialer enn forgjengeren, noe som mest betyr Polykarbonat - altså den samme, sterke plasttypen som brukes I Galaxy S III.

Ellers er det vel rimelig trygt å spå at vi snakker om en tynn, bred og svær fjøl.

Lansering og pris

Den originale Galaxy Note ble lansert under IFA-messen i Berlin i fjor, og vi tipper dette også vil være arenaen for oppfølgerlanseringen. Det går imidlertid rykter om at det kan skje så tidlig som 15. august (IFA går av stabelen i månedsskiftet).

OPPDATERT: Samsung sendte 3. august ut invitasjoner til en lansering 29. august. Alt tyder på at det er Note II som skal vises frem her.

Vi tipper telefonen kommer til å ligge i samme prisklasse som forgjengeren da den kom, altså et sted mellom 5500 og 6000 kroner.

Kilder: T3, Sammobile, Ciol, Softpedia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.