MOBIL

Slik blir Nokias Windows-telefoner

Doble prosessorkjerner og samme grafikkbrikke som Samsung Galaxy SII er blant ingrediensene.

20. mai 2011 - 10:53

Det har vært forholdsvis rolig fra både Nokia og Microsoft etter at gigantene slo seg sammen tidligere i år. Duoen jobber med å sy sammen "det beste fra begge økosystemer", noe som i praksis betyr at de skal integrere det beste fra Nokias operativsystemer i Windows Phone-plattformen.

LES OGSÅ: Mobili spør, Nokia svarer

Det vi har fått minst konkret informasjon om, er hvordan Nokia-telefoner med Windows Phone 7 kommer til å se ut. Nå er endelig noen detaljer ute, og de kommer ikke fra Nokia, men ST-Ericsson-sjef Carlo Bozotti.

I et intervju med Forbes kan han avsløre at ST-Ericssons blir én av to leverandører av systembrikker til Nokias kommende Windows Phone-modeller. Dette er interessant nok i seg selv, da samtlige Windows Phone-telefoner til nå har kjørt på systembrikker fra Qualcomm. 

Doble prosessorkjerner og supergrafikkST-Ericsson U8500 i veldig forstørret utgave. (Bildet er hentet fra Engadget.)

Brikken som skal leveres fra ST-Ericsson er U8500, som har spesifikasjoner som minner farlig mye om  Exynos 4210-brikken som står i Galaxy SII

Her får du både den samme grafikkbrikken, altså ARM-produserte Mali 400, og doble Cortex A9-prosessorer. HSPA-modem som greier nedlastningshastigheter på 21 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth, GPS og FM-radio er også bygd inn i brikken.

- 12 Windows-telefoner i 2012

Ifølge Bozotti planlegger Nokia å lansere hele 12 telefoner med Windows Phone under skallet iløpet av neste år, og ST-Ericsson skal ha sikret seg kontrakter på å lage maskinvaren til mange av disse. Da snakker vi ikke bare om U8500-brikken, men også oppfølgerne til denne. 

Det er fremdeles ikke kjent når den første Nokia-telefonen med Windows kommer, men Nokia-sjef Stephen Elop har tidligere hintet om at det kan skje allerede i år.

Les også:

Dette betyr doble prosessorer for deg »

Duell: LG Optimus 2X VS Optimus 3D VS Samsung Galaxy SII

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.