MOBIL

Slenger Symbian i brønnen

Når den første Windows Phone 7-Nokiaen går ut på markedet skal det ikke selges flere Symbian-telefoner i Amerika.

10. aug. 2011 - 15:52

Bakgrunnsbilde: Neosnaps/Flickr.com

I februar kom braknyheten om at Nokia og Microsoft hadde slått seg sammen for å satse på Microsofts Windows Phone 7, en nyhet som mildt sagt fikk blandede reaksjoner verden over. 

Ett av de største usikkerhetsmomentene har vært hvilke konsekvenser dette ville få for Nokias andre plattformer, altså Symbian, Series 40 og ikke minst Meego.

LES OGSÅ: Her er Nokias første Meego-telefon

Vi vil benytte anledningen til å dra frem et punkt fra intervjuet vi gjorde med Nokias terminalsjef, Dr. Kai Öistämö, i Barcelona i februar:

Mobili:  - Forsvinner Symbian?

Öistämö: - Nei, Symbian er fremdeles svært utbredt, og vi vil fortsette å forbedre både plattformen og menysystemet. Vi kommer til å fortsette med Symbian så lenge det er etterspørsel i markedet.

Handlinger sier som kjent mer enn ord, og nå har det dukket opp et aldri så lite forvarsel fra andre siden av fjorden:

Nå ryker det

I et eksklusivt intervju med allthingsd.com kan den amerikanske Nokia-sjefen Chris Weber melde om at både Symbian og Series 40 ryker på dør når den første Nokia-telefonen med Microsoft Windows Phone 7 kommer på markedet i slutten av året.

For å sitere ordrett: - When we launch Windows Phones we will essentially be out of the Symbian business, the S40 business, etc.

Vi regner med at "etc." i dette tilfellet betyr Meego.

100% Windows Phone? 

Nå er det for all del ikke umulig at Nokia skal opprettholde utviklingen av Symbian i Europa og resten av verden, men det høres ikke akkurat ut som en naturlig strategi å bruke mye ressurser på telefoner som ikke skal ut i alle markeder.

Men ting ser i det minste lyst ut for Windows Phone 7.

Kilde: Allthingsd

LES OGSÅ:

Øyeblikket Nokias MeeGo-drøm døde

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.