Slår sammen Bada og Tizen

Samsung kombinerer to plattformer for å kjempe mot Android, iOS og Windows Phone.

Slår sammen Bada og Tizen
Bilde:

Tizen

I februar 2011 inngikk Nokia et samarbeid med Microsoft, og droppet ut av Meego-prosjektet, der Intel, LiMo Foundation og Linux Foundation ble sittende igjen uten en stor mobilprodusent blant de største bidragsyterne.

Et drøyt halvår senere kom Samsung på banen og plukket opp tråden der Nokia slapp, og jobber nå sammen med Intel og resten av bidragsyterne om å videreutvikle plattformen, som nå har blitt omdøpt til Tizen.

Den første versjonen av plattformen skal etter planen være klar iløpet av de to neste månedene.

Samsung har de siste årene operert med sin egen mobilplattform, Bada, i telefonene i Wave-serien. I et mobilmarked dominert av Android og iOS, med Windows Phone 7 på klatrestigen har den helt store suksessen uteblitt for Wave-familien.

Samsung har nå innsett at plattformen ikke har store sjanser for å overleve alene, og har istedenfor bestemt seg for å sy den inn i Tizen, altså Linux-plattformen som fortsetter der Meego glapp etter at Nokia meldte seg ut av prosjektet. 

LES OGSÅ: De første bildene av Tizen

Bakoverkompatibelt

Tizen skal være bakoverkombatibelt med Bada, noe som betyr at du vil kunne kjøre eksisterende Bada-apps på den kommende Linux-plattformen når den er ferdig.

Samsung utelukker forøvrig ikke at de også beholder den "rene versjonen" av Bada, til bruk i sine enkleste telefoner, mens Tizen skal egne seg bedre på toppmodeller.

Den første versjonen av Tizen skal etter planen vises frem første kvartal i år, da mest sannsynlig under Mobile World Congress neste måned. Om dette blir med eller uten Bada sydd inn i koden er uvisst.

Kilde: Forbes

Les mer om: