IT

Skype Translator skal kunne oversette samtaler på direkten

Microsoft demonstrerte banebrytende teknologi fra scenen i Washington.

17. juli 2014 - 08:42

Husker du TV-reklamen på slutten av 90-tallet der en ung gutt kommer bort fra foreldrene sine på et marked i Marrakech?

Han kan ikke språket, men via en mobiltelefon kan han likevel kommunisere med politiet. Telefonen oversetter nemlig samtalen på direkten.

Drøm blir virkelighet

På det tidspunktet var dette selvfølgelig en fjern fremtidsdrøm, men de senere årene har flere prøvd seg på å gjøre drømmen til virkelighet, riktig nok helt uten den store suksessen.

Dette har Microsoft tenkt å gjøre noe med, og under årets store partnerkonferanse i Washington DC var vi vitne til noe meget imponerende: Toppsjef Satya Nadella og hans team demonstrerte på direkten en ny tjeneste fra selskapet kalt Skype Translator.

Les også: Neste Windows blir mer bedriftsvennlig

– Vil forandre våre liv

Som navnet avslører er dette en funksjon som kommer til å bli bakt inn i Skype, som er et av verdens mest utbredte verktøy for samtaler via Internett.

Dette er noe forskere har drømt om å få til siden andre verdenskrig, og nå er det i ferd med å bli en realitet, fortalte en begeistret Nadella fra scenen, foran 15 000 partnere i Verizon Center i Washington DC.

– Denne teknologien kommer til å forandre våre liv. Tenk bare på hva den vil bety for global samhandling og business over landegrensene, fortsatte han, før han fikk hjelp til å demonstrere løsningen live.

Overbevisende demo

Via Skype ble vi vitne til hvordan to personer kommuniserte med hverandre, én på tysk og én på britisk-engelsk.

Oversettelsen virket meget treffsikker, selv på lange setninger. En viss forsinkelse var det riktig nok, omtrent som om man brukte tolker.

Microsoft skal ha jobbet med løsningen i flere år. En forsmak på Skype Translator skal være på plass i programvaren før utgangen av 2014, lovet Nadella.

Les også:

Microsoft-sjefen: Nettsky og mobilitet er viktigst

Er SMS-en i ferd med å dø?

Vil du ikke bytte fra Windows XP? Her er et gratis alternativ  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.