KRAFT

– Skusler bort vindkraft

Gunnar Kvassheim synes det er bra at StatoilHydro satser på vindkraft, men synd at dette skjer på andre siden av Nordsjøen og ikke utenfor Karmøy.
Gunnar Kvassheim synes det er bra at StatoilHydro satser på vindkraft, men synd at dette skjer på andre siden av Nordsjøen og ikke utenfor Karmøy. Bilde: Scanpix

I dag ble det kjent at StatoilHydro og Statkraft går sammen for å satse på offshore vindkraft i Storbritannia.

Skal bygge vindkraft for 300 milliarder

Det skjer dagen etter at StatoilHydro varslet at de avlyser det planlagte testsenteret for havenergi fordi regjeringen ikke ville støtte prosjektet.

Les også:

– Regjeringens skyld

– Her har regjeringen skuslet vekk muligheten til å utløse betydelige investeringer i et testanlegg for marin energiproduksjon på Karmøy, sier Venstres miljøpolitiske talsmann Gunnar Kvassheim.

Kvassheim, som leder Stortingets energi- og miljøkomité, understreker at den norske satsingen på havvind utenfor England er bra:

– Norge langt etter

– I en uke hvor StatoilHydros framtidige rolle har blitt diskutert, er det positivt å se at selskapet nå beveger seg i retning av å bli et bredere energiselskap.

– Det triste er imidlertid at Norge ligger langt etter når det gjelder å legge til rette for en slik operativ satsing her til lands, påpeker han.

– Norge trenger ikke vindkraft

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.