OLJE OG GASS

Skrugard kan ha innfridd

Statoil kaller inn pressen for å informere om leteaktivitet. Kanskje er resultatene fra Skrugard-boringen klar.
Statoil kaller inn pressen for å informere om leteaktivitet. Kanskje er resultatene fra Skrugard-boringen klar. Bilde: NASA/GSFC
Maiken Ree
1. apr. 2011 - 11:07

På kort varsel har Statoil kalt inn til pressekonferanse om selskapets leteaktivitet, uten nærmere spesifikasjon. For kort tid siden skrev Teknisk Ukeblad at boringen på Skrugard-prospektet i Barentshavet nærmer seg slutten, og at hele oljebransjen venter i spenning på resultatene.

Ifølge Oljedirektoratet (OD) har bransjen store forventninger til leteboringen, som kan føre til en ny utbygging på lik linje med Snøhvit.

Les også: Oljebransjen venter i spenning på Barents-brønn

Tydelig optimisme

Informasjonssjef i Statoil, Ola Anders Skauby er sparsommelig med informasjon ved spørsmål om konferansen dreier seg om Skrugard-resultater.

– Det blir en orientering om viktig leteaktivitet, og jeg anbefaler å møte opp, sier Skauby med tydelig optimisme i stemmen.

Ifølge områdeleder for OD Harstad, Odd-Ragnar Lorentsen, vil et gassfunn på Skrugard kunne resultere i en ny rørledning i området. Det vil gi betydelig optimisme for petroleumsaktivitet i Barentshavet.

Gullblokka

– Det vil bety mye for området, siden man vil ha to transportmuligheter. Flere småfunn i området vil bli økonomiske å sette i produksjon ved at infrastrukturen blir styrket med et nytt kraftsenter, sier Lorentsen.

Skrugard ligger i den såkalte Gullblokka i Barentshavet i lisens 532. Statoil er operatør med 50 prosent andel, mens Eni har en andel på 30 prosent og Petoro har 20 prosent andel.

Brønnen som bores ligger 200 kilometer fra land i Finnmark.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.