KARRIERE

Skremt av ungdomsledighet

- Det bekymrer når vi får hele årskull som samfunnet ikke har bruk for. Vi kan få en uro som kan komme til å koste samfunnet dyrt, sier Flåthen.
- Det bekymrer når vi får hele årskull som samfunnet ikke har bruk for. Vi kan få en uro som kan komme til å koste samfunnet dyrt, sier Flåthen. Bilde: Ole Ketil Helgesen
30. apr. 2010 - 07:17

– Det skremmer. Vi må ha et våkent øye mot ungdomsledigheten som er sterkt økende, sier Flåthen til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

1. mai skal han sette ungdomsledighet på dagsorden på Youngstorget i Oslo.

Spanske tendenser

Flåthen viser til at 40 prosent av spansk ungdom er uten arbeid i et land der den generelle ledigheten snart er på 20 prosent.

– Det må ropes varsku både internasjonalt og nasjonalt. Frustrerte og sinte ungdommer er ikke spesielt bra for samfunnet. Her kan ekstreme krefter få grobunn, sier Flåthen.

I Norge er 8 prosent av ungdommen arbeidsledig. Den generelle ledigheten i Norge er på rundt 3 prosent.

– Vi ser altså de samme trekkene i Norge, selv om vi jo er bedre stilt enn andre land, sier Flåthen.

Sysselsettingskrise

Finanskrisen har nå utviklet seg til å bli en sysselsettingskrise, mener LO-lederen.

– Hvis ledigheten biter seg fast på et høyt nivå, er det fare for sosial uro. Det bekymrer når vi får hele årskull som samfunnet ikke har bruk for. Vi kan få en uro som kan komme til å koste samfunnet dyrt, sier Flåthen.

LOs leder er også bekymret over at så mange unge blir uføretrygdet.

– Vi må ha en politikk for arbeid og sysselsetting. Og så må vi minne hverandre om at vi må skape inntektene før vi kan dele dem. Jeg synes ungdomsorganisasjonene internasjonalt og nasjonalt bør ha et sterkere fokus på ungdomsledighet, næringsvirksomhet og næringsutvikling, sier Flåthen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.