Clean shave policy 

Skjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten

Etter 29 år som ansatt i italienske Saipem Drilling ble Kjell Henning Eriksen sagt opp, fordi han nektet å føye seg etter nye HMS-regler.

Illustrasjonsbilde: Saipem Drilling skal ifølge Dagbladet ha innført en «clean shave policy» – at ansatte skal være glattbarberte. Begrunnelsen er bruk av tettsittende gassmasker.
Illustrasjonsbilde: Saipem Drilling skal ifølge Dagbladet ha innført en «clean shave policy» – at ansatte skal være glattbarberte. Begrunnelsen er bruk av tettsittende gassmasker. (Foto: Colourbox)

Etter 29 år som ansatt i italienske Saipem Drilling ble Kjell Henning Eriksen sagt opp, fordi han nektet å føye seg etter nye HMS-regler.

Etter 29 år som ansatt i italienske Saipem Drilling ble Kjell Henning Eriksen sagt opp, fordi han nektet å føye seg etter nye HMS-regler. Saken havner i retten.

Ifølge Dagbladet innebærer de nye reglene en «clean shave policy» – at ansatte skal være glattbarberte. Begrunnelsen er bruk av tettsittende gassmasker mot gassen hydrogensulfid.

Hydraulikkingeniøren Kjell Henning Eriksen fra Jæren fikk beskjed tre måneder før jul om at 40 år med skjegg måtte ta slutt.

– De spurte om jeg hadde barbert meg. Da jeg svarte nei og sa at det kom jeg heller ikke til å gjøre, så fikk jeg beskjed om at jeg ikke fikk reise ut med mindre jeg fulgte reglene, sier han til avisa.

Les også

Fikk tilbud om annen jobb

Senere, et par dager før han skulle ut på riggen Scarabeo 8, fikk han oppsigelsen. Eriksen har fått tilbud om en annen jobb i Saipem, men det synes han ikke er aktuelt.

Eriksen viser til at han har en godkjent helseattest og at det aldri har vært noe krav i hans kontrakt om å ikke ha skjegg.

Nå blir det rettssak i Stavanger tingrett til høsten.

Saipems advokat Thomas Aasberg Rasmussen sier han ikke kan kommentere den kommende rettssaken.

– Vi anser kravet som en overreaksjon i forhold til farenivået, sier Eriksens advokat i fagforeningen Industri Energi, Eyvind Mossige.

I forrige uke vant Eriksen fram i tingretten med et krav om å få jobbe i oppsigelsestiden, noe han har nektet. Eriksen fikk medhold. Saipem har via sin advokat ingen kommentar til avgjørelsen.

Les også

Kommentarer (25)

Kommentarer (25)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå