SAMFERDSEL

Skisse til nye TH!NK city presentert

Den nye modellen vil i likhet med dagens TH!NK city være en to-seter spesielt beregnet for bybruk. I tillegg til å møte alle europeiske standarder vil den nye bilen også oppfylle alle amerikanske sikkerhetskrav. Den skal først presenteres på de store bilmessene i Detroit og Los Angeles i januar neste år, melder Think Nordic AS i en pressemelding.

2002-modellen vil få et helt nytt eksteriør og interiør, tilpasset både det amerikanske og det europeiske markedet. Det endelige designet vil ikke bli offentliggjort før bilen blir vist på de store amerikanske bilmessene.

På pressekonferansen i Los Angeles ble det presentert flere andre nyheter ved 2002-modellen. Den vil få servostyring, eldrevne vinduer og låser, klimaanlegg og air bag både på fører- og passasjersiden.

Myndighetene i California innfører fra 2003 nye strenge bestemmelser for utslipp fra biler. Disse bestemmelsene innebærer at ti prosent av alle biler som skal selges mellom 2003 og 2008 må være lav- og nullutslippsbiler.

To prosent må være nullutslippsbiler, i praksis elbiler. Produsenter som ikke klarer å oppfylle disse kravene risikerer både å ikke få sertifisert et visst antall biler og å bli pålagt miljøbøter.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.