PROSJEKTER

Skanska/Syltern har signert E6-kontrakt med Nye Veier

Fredag signerte Nye Veier kontrakten med Skanska/Johs J. Syltern om prosjektering og bygging av ny E6 mellom Berkåk og Vindåsliene.

Modell av strekningen Berkåk-Vindåsliene.
Modell av strekningen Berkåk-Vindåsliene. Illustrasjon: Skanska Norge
27. nov. 2023 - 14:54

Arbeidsfellesskapet Skanska/Syltern med Rambøll som rådgiver ble innstilt til denne kontrakten for en måneds tid siden.

Den totale kontraktsverdien er på 2,2 milliarder kroner. Byggearbeidene forventes å starte i løpet av våren 2024. Veien skal etter planen stå ferdig i løpet av høsten 2027, heter det i en melding fra Nye Veier.

– Nå ser vi frem til å komme i gang med arbeidene sammen med Skanska og Syltern. Denne strekningen er en viktig del av utviklingen av E6 sør for Trondheim, sier Anette Aanesland, adm. dir. i Nye Veier.

Det blir ny E6 fra Berkåk i Rennebu kommune til Vindåsliene i Midtre Gauldal kommune sør i Trøndelag. Veistrekningen er omtrent 15 kilometer lang.

Det skal hovedsakelig bygges firefeltsvei på strekningen, som i dag både har en høy andel tungtrafikk (cirka 30 %) og er svært ulykkesbelastet.

Jobbet tett sammen

– Vi er veldig glade for at vi får muligheten til å bruke vår erfaring og kompetanse til å gjennomføre dette viktige samferdselsprosjektet som vil bedre både sikkerheten og reisetiden for alle som ferdes på strekningen. Vi har jobbet meget godt sammen med Syltern og Rambøll i tilbudsfasen og nå gleder vi oss til å gå inn i gjennomføringsfasen sammen med Nye Veier, sier Stein Ivar Hellestad, konsernsjef i Skanska Norge, i en pressemelding.

Skanska og Syltern har jobbet tett sammen i en rekke prosjekter, senest på prosjektet Nydalsbrua som nylig ble åpnet åtte måneder før opprinnelig planlagt. Men dette er første gang de to selskapene inngår arbeidsfellesskap i et prosjekt.

– Vi har vært dypt engasjert i dette prosjektet helt siden det første gang kom ut på markedet høsten 2019, og kjenner derfor svært godt til området hvor vi skal bygge ny vei. Vi har med andre ord ventet lenge; nå gleder vi oss over at prosjektet endelig blir realisert, og det er selvsagt ekstra gøy at prosjektet skal gjennomføres som et integrert arbeidsfellesskap sammen med Skanska, forteller Øystein Syltern, daglig leder i Johs. H. Syltern, i meldingen.

– De to organisasjonene kjenner hverandre godt og vi har sammen laget en god plan for hvordan vi skal gjennomføre dette prosjektet på en sikker og effektiv måte, sier han.

Her fra Mandalskrysset skal Nye Veier realisere ny E39 vestover.
Les også

Nye Veier ute med milliardkontrakt: Mesteparten av ulykke-strekning utsatt på ubestemt tid

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.