KARRIERE

Skal utdanne ingeniørjournalister

Journalistikkbygget ved Columbia University får neste høst studenter som kombinerer ingeniør- og journalistikkstudier.
Journalistikkbygget ved Columbia University får neste høst studenter som kombinerer ingeniør- og journalistikkstudier. Bilde: Wikimedia Commons
Stein Jarle Olsen
21. apr. 2010 - 09:53

Fra og med 2011 vil anerkjente Columbia University i USA ta inn studenter til et nytt, kombinert studium i journalistikk og datateknologi.

Master

Columbia planlegger å ta inn opptil 15 studenter neste høst, og de som fullfører programmet får tittelen ”Master of Science in Computer Science and Journalism”.

Programmet skal gi kompetanse i gråsonen mellom journalister og de stadig viktigere IT-kyndige som lager teknologien bak enhver nettside og publiseringssystem.

– IT-avdelingen lager programmer som journalistene ikke bruker, og journalistene spør etter programmer som er datamessig urealistiske. Vi sikter på å produsere en ny generasjon journalister som skjønner begge fagfeltene, sier datateknologi-professor Julia Hirschberg ved Columbia til Wired.

Verktøy

Teknologikunnskapene skal også gi bedre journalister i den forstand at man får mer tid til intervjuer, analyser, skriving og redigering. Forståelse for journalistikk gir også teknologene bedre forusetninger for å lage gode verktøy.

– En velopplært datateknolog lærer å generalisere fra et konkret problem til en gruppe problemer, og kjenner igjen mønstre som ikke er tydelige for en lekmann innenfor data. I stedet for å, for eksempel, kjøre et regneark hver gang, kan de bygge et mer generelt anvendelig verktøy som er mer robust og krever mindre manuell påvirkning, sier professor Henning Schulzrinne til Wired.

Høye krav

For å komme inn, må studentene oppfylle kravene både til journalistutdanningen og til ingeniørutdanningen.

Utdanningen består av to semestre med journalistikk og tre semestre med ingeniørfag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.