MOTOR

Skal styre Europa gjennom bommene

NY OPPGAVE: Sjefingeniør Jacob Trondsen har en stor oppgave foran seg, når elektronisk bompengebetaling skal samkjøres i hele Europa.
NY OPPGAVE: Sjefingeniør Jacob Trondsen har en stor oppgave foran seg, når elektronisk bompengebetaling skal samkjøres i hele Europa. Bilde: Statens vegvesen
Mona StrandeMona StrandeJournalist
18. sep. 2007 - 08:03

Sjefingeniør Jacob Trondsen (39) i Statens vegvesen skal være assisterende prosjektleder for EU-prosjektet CESARE IV.

Klart i 2009

CESARE IV er den "fengende" forkortelsen for Common Electronic Fee Collection System for an ASECAP Road Tolling European Service, og fjerde fase i arbeidet for å samordne de elektroniske betalingssystemene for bompengebetaling i Europa.

Arbeidet er satt ned av EU-kommisjonen og de fleste EU-land. Både Norge og de øvrige EØS-landene er representert i arbeidet.

Et samordnet betalingssystem for bompenger i Europa skal etter planen være på plass innen utgangen av 2009 for tunge kjøretøy og 2011 for lette kjøretøy.

Erfaring fra EasyGo

Norge er ledende innenfor elektronisk betaling av bompenger i Europa.

Jacob Trondsen har allerede ledet arbeidet med innføringen av EasyGo-tjenesten, som gjør det mulig for brukere av AutoPASS-brikker og BroBizz-brikker i Skandinavia å bruke brikken i Norge, Sverige og Danmark.

EasyGo-tjenesten ble innført 1. mars 2007, og har vært en suksess i form av etterspørsel langt over det estimerte, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.