FYLKESVEI

Skal ruste opp fylkesvei i Åfjord

Trøndelag fylkeskommune lyser ut kontrakten for utbedring av fylkesvei 6328 mellom By og Stjern i Stordalen i Åfjord kommune.

Dronebilde av Årbogfossen i Åfjord.
Dronebilde av Årbogfossen i Åfjord. Foto: Trøndelag fylkeskommune
4. juli 2022 - 07:45

Prosjektet er et spleiselag mellom Åfjord kommune og Trøndelag fylkeskommune. Begge stiller med ti millioner kroner eks. mva.

Strekningen mellom By og Stjern er en grusvei. Nå skal veien forsterkes slik at den vil tåle trafikken bedre i fremtiden, skriver fylket i en pressemelding.

Kontrakten består av hovedarbeider på Årbogen og strekningen By-Årbogen. Dersom prosjektet har midler til gode etter disse to hovedarbeidene, inneholder kontrakten en opsjon på utbedringsarbeider på strekningen Årbogen-Stjern og en opsjon på asfaltering. Planen til fylkeskommunen er å bygge så mye som mulig innenfor den tildelte rammen. 

Veien flyttes

På Årbogen skal rundt 300 meter med fjellskjæring sprenges slik at veien forbi området kan flyttes lengre vekk fra Stordalselva. I dette området har det vært flere mindre utglidninger og ras fra veien og ned mot elva. Dette er grunnen til at denne delstrekningen utbedres først. Resten av hovedarbeidene omfatter graving av veigrøfter, drenering av veikroppen, utskifting og oppgradering av stikkrenner, forsterkning av veikroppen og bytte av veirekkverk.

Entreprenørene har tilbudsfrist 19. august, og fylkeskommunen forventer anleggsstart i midten av september 2022. Hvis alt går etter planen, er hovedarbeidene ferdig til jul 2022. Dersom det blir nok penger til å gjennomføre noen av opsjonene så vil dette skje våren 2023.

– Strekningen By-Stjern har stått høyt på prioriteringslisten til Åfjord kommune over lengre tid, og vi i fylkeskommunen er glad for at dette spleiselaget vil bidra til å forsterke og forbedre veien, sier teamleder Olaf Rovik i Trøndelag fylkeskommune i meldingen.

Stedet, personene og maskinene på bildet har ikke tilknytning til den aktuelle saken.
Les også

Mesta ble vraket – fylke brøt flere regler

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.