MARITIM

Skal redde laksen med AI-basert felle

Denne uka senkes en spesialutviklet laksefelle i Storelva i Berlevåg kommune i Finnmark. Den skal redde atlanterhavslaksen fra en russisk invasjon av pukkellaks.

En flyterist som følger vannstanden, vil tvinge laksen inn i fella – der en port åpner og lukker seg på grunnlag av kunstig intelligens. Avstanden mellom pontongene, som er laget av plastrør, er 3 cm – slik at alt levende unntatt voksen fisk kommer gjennom.
En flyterist som følger vannstanden, vil tvinge laksen inn i fella – der en port åpner og lukker seg på grunnlag av kunstig intelligens. Avstanden mellom pontongene, som er laget av plastrør, er 3 cm – slik at alt levende unntatt voksen fisk kommer gjennom. Illustrasjon: Troll Systems
29. juni 2022 - 15:00

Det var den lidenskapelige laksefiskeren og it-konsulenten i selskapet Otte, Per Øivind Skard, som kom med ideen til kinesiske Huawei. Han mente selskapet kunne bidra til å utvikle en AI-basert laksefelle som kunne skille ut pukkellaksen på vei opp i lakseelva.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.