PODKAST

Skal kurere kreft med lys

Teknisk Sett har hatt besøk av Per Walday fra PCI Biotech

Sjefen for PCI Biotech, Per Walday, forklarer hvordan de skal kurere kreft med laser.
Sjefen for PCI Biotech, Per Walday, forklarer hvordan de skal kurere kreft med laser. Foto: Odd Richard Valmot
14. nov. 2019 - 17:00

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

Ingen celler liker å bli forgiftet. Heller ikke kreftceller. Så hvordan få kreftceller til å spise cellegift? Det har norske PCI Biotech en løsning på. De utnytter cellenes måte å ta til seg næring på ved å belyse svulster med laserlys.

Selskapet er godt i gang med avgjørende kliniske studier som har som mål å lede frem til at å søke markedsgodkjennelse hos myndighetene som skal ta dem frem til godkjenning. PCI har allerede drevet mange kreftstudier i pasienter i flere år.

 

I dag snakker vi med sjefen i selskapet, Per Walday, om teknologien deres og hvordan den kan utnyttes til langt mer enn å fjerne kreftsykt vev.

 
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.