KARRIERE

Skal internasjonalisere ingeniørutdanningen

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland deler ut 500.000 kroner til hvert av fem pilotprosjekter for internasjonalisering.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland deler ut 500.000 kroner til hvert av fem pilotprosjekter for internasjonalisering. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
10. sep. 2010 - 11:38

Kunnskapsdepartementet har tildelt 2,5 millioner kroner til fem pilotprosjekter innenfort korte profesjonsutdanninger, skriver departementet i en pressemelding.

– Nå skal flere sykepleier-, ingeniør- og lærerstudenter få deler av utdanningen sin i utlandet. Det vil utvikle kvaliteten i utdanningen, sier statsråd for forskning og høyere utdanning Tora Aasland.

Internasjonalisert ingeniørutdanning

Oslofjordalliansen, med Høgskolen i Vestfold, Høgskolen i Buskerud, Høgskolen i Østfold og Universitetet for miljø og biovitenskap, har fått 500.000 kroner til et prosjekt som skal analysere dagens situasjon for internasjonalisering i ingeniørutdanningene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Prosjektet skal også bidra til utviklingen av et internasjonalt semester for ingeniørstudenter, legge til rette for bedre engelskkompetanse for de ansatte og opprette samarbeidsavtaler med utenlandske institusjoner.

– Disse prosjektene skal få flere utenlandske studenter til norske læresteder. Det er viktig for at også profesjonsutdanningene skal være relevante og internasjonale i sin tilnærming, sier Aasland.

Sykepleiere og lærere

De andre prosjektene som har fått støtte, er

  • Diakonhjemmet høgskole, til kartlegging av fag og studieplaner innen sykepleierutdanningen.
  • Region SørVest (Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder og Høgskolen i Telemark), til utvikling av internasjonaliseringsavtaler for studenter.
  • Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Oslo, til å utvikle et semester med organisert studieopphold ved utenlandske partnerinstitusjoner for begge institusjonene, først innen allmennlærerutdanning og deretter innen grunnskolelærerutdanning.
  • Universitetet i Tromsø, til å utvikle en modell for studentpraksis innen lærerutdanning i Sør-Afrika.

Alle prosjektene får 500.000 kroner fra departementet.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.