MARITIM

Skal gjøre det lettere å styre logistikken i havner med all informasjon på ett sted

Etter lengre tids planlegging og et år i kjelleren har fem gründere tatt turen ut i lyset for å presentere det de selv betegner som en digital nøkkel til effektivisering av logistikk for skip, havner og terminaler.

3D-modell av Ascos base på Tananger. Alt utstyr som har sensorer, kan følges i sanntid. Asco kan også bruke Enluminite til å lage et «heat map» som viser hvor aktiviteten er høyest og oppdage propper og flaskehalser.
3D-modell av Ascos base på Tananger. Alt utstyr som har sensorer, kan følges i sanntid. Asco kan også bruke Enluminite til å lage et «heat map» som viser hvor aktiviteten er høyest og oppdage propper og flaskehalser. Skjermbilde: Enluminite
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
1. juni 2022 - 12:00

Oppstartselskapet Fourpro Solutions og de fem gründerne mener de har kommet opp med en programvareløsning – Enluminite – som syr sammen og kobler informasjon fra ulike kilder, slik at planlegging og logistikkstyring glir sømløst for en terminal eller havn. Skipsanløp kan planlegges og styres. Utslipp fra skip og maskiner på havna kan logges og rapporteres digitalt.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.