ASFALT

Skal fortsatt asfaltere for 19 kommuner: Kontrakten verdt opptil 150 millioner

NCC holdt stand i konkurransen på Sunnmøre.

NCC kapret asfaltkontrakten på Sunnmøre.
NCC kapret asfaltkontrakten på Sunnmøre. Foto: NCC/Andreas Faye-Schjøll
3. juli 2019 - 15:36

I mai i år lyste 19 kommuner på Sunnmøre ut en asfaltkontrakt på inntil 150 millioner kroner gjennom interkommunalt samarbeid.

De 19 kommunene og fire interkommunale selskaper på Sunnmøre har nå tildelt asfaltkontrakten til NCC Industry, melder NCC selv i en pressemelding.

Kontrakten oppgis å gjelde for gjelder for to år, med mulighet for oppdragsgiver til å forlenge avtalen i 1 + 1 år.

Oppdragsgiveren er Innkjøpssamarbeidet på Sunnmøre, som består av kommunene Ålesund, Giske, Haram, Sandøy, Norddal, Skodje, Sykkylven, Stordal, Stranda, Sula, Vestnes, Ørskog, Hareid, Herøy, Vanylven, Sande, Ulstein, Ørsta og Volda.

I tillegg er fire interkommunale selskaper med i innkjøpssamarbeidet: Ålesundregionens havnevesen, Ålesund Kommunale Eiendom, Ålesund Parkering og Ålesundregionens interkommunale miljøselskap.

Fornøyd med å fortsette

– Vi er veldig fornøyd med at vi får fortsette det gode samarbeidet med kommunene og de interkommunale selskapene på Sunnmøre. Vi har hatt denne kontrakten de fire foregående årene, og den nye kontrakten gir fortsatt gode forutsetninger for vår asfaltvirksomhet på Sunnmøre, sier Joar Caspersen, Direktør i NCC Industry, i pressemeldingen.

Omfanget av avtalen er vanskelig å anslå nøyaktig, da det henger sammen med kommunenes bevilgninger fra år til år. I 2017 ble det lagt ut rundt 30.000 tonn asfalt og i 2018 rundt 40.000 tonn.

Miljøkriterier i kontrakten

Når Innkjøpssamarbeidet på Sunnmøre velger leverandør av asfalttjenester legges miljøkriterier til grunn, i tillegg til pris.

– Kontrakten har en klar miljøprofil, og det meste av asfalten vi leverer til kommunene og de interkommunale selskapene vil være NCC Green Asphalt, sier Caspersen.

NCC Green Asphalt er NCCs egen patenterte lavtemperatur asfalt, der blant annet lavere temperatur i produksjonen og gjenbruk av asfaltmasser bidrar til å senke utslippene betraktelig, samtidig som kvaliteten holdes høy.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.