SAMFERDSEL

Skal forhandle om elbil-avgiftene i mars

Venstre lover å kjempe for at fordelene skal bestå.

I fare: Elbil-eiere har i dag flere fordeler blant annet når det kommer til avgifter. De kan nå forsvinne.
I fare: Elbil-eiere har i dag flere fordeler blant annet når det kommer til avgifter. De kan nå forsvinne. Bilde: Eirik Helland Urke
27. feb. 2015 - 07:24

Finansminister Siv Jensen (Frp) kan snart fjerne fordeler som elbileiere har. Antall solgte biler nærmer seg 50.000, og fredningstiden vil være over.

I begynnelsen av mars skal regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet sammen med støttepartiene Kristelig Folkeparti og Venstre forhandle om alle bil- og drivstoffavgifter.

Les også: Flere skal lokkes til å reise kollektivt, men det skal bli dyrere i rushtiden

– Vi skal gå gjennom alle avgifter som er knyttet til bil i dag, sier Jensen til TV 2.

Da klimaforliket ble inngått på Stortinget i 2012, ble de folkevalgte enige om at avgiftsfordeler ved bruk og kjøp av elbiler skal videreføres ut stortingsperioden til 2017, så sant ikke antall elbiler overstiger 50.000 innen den tid. Det ser ut til at salget når denne grensen allerede denne våren. Per 23. februar var det blitt solgt 44.585 elbiler. Hvis salget fortsetter i samme tempo, vil salget passere 50.000 elbiler 5. mai.

Venstre-leder Trine Skei Grande lover å kjempe for at dagens elbilfordeler skal bestå.

– Vi vil at fordelene skal fortsette videre og at vi skal bruke fordeler nettopp for å få folk til å ta grønne valg, sier hun.

Avgiftsforhandlingene skal være ferdige i mai og kan legges fram sammen med revidert statsbudsjett 19. mai. Det betyr at noen av, eller alle elbilfordelene kan forsvinne neste år, hvis de blir fjernet i det hele tatt, melder TV 2.

Les flere nyheter om elbil.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.