LUFTFART

Skal få passasjerbåter til å fly

Det er snart hundre år siden flybåtenes storhetstid. Om tre år skal Elfly-Gruppen til værs med sin elektriske passasjerflybåt.

Erlend Larsen (t.h.) sitter på Stortinget for Høyre og er tidligere flyger i Widerøe. Han og ordførerkandidat fra Høyre i Tønsberg, Frank Pedersen, ønsker en satsing på elfly. Larsen mener dette er fremtidens lufttransport, og Pedersen vil ha nye høyteknologi arbeidsplasser og industri til Tønsberg. Her diskuterer de antall motorer med Eric Lithun (t.v.).
Erlend Larsen (t.h.) sitter på Stortinget for Høyre og er tidligere flyger i Widerøe. Han og ordførerkandidat fra Høyre i Tønsberg, Frank Pedersen, ønsker en satsing på elfly. Larsen mener dette er fremtidens lufttransport, og Pedersen vil ha nye høyteknologi arbeidsplasser og industri til Tønsberg. Her diskuterer de antall motorer med Eric Lithun (t.v.). Foto: Odd Richard Valmot

Norske Elfly-Gruppen jobber målbevisst for at havnene i norske byer også skal bli flyplasser. De aller fleste norske byer ligger ved vannet, og hvorfor ikke utnytte dette til persontransport? Da kan de fly i rett linje, så å si fra bysentrum til bysentrum.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.