MOBIL

Skal du på fjelltur?

Da er det bare å hente ned denne iPhone-appen.

23. juni 2012 - 10:00

I disse dager er vi både titt og ofte velsignet med fint vær og pågangsmot, og da er det ikke helt utenkelig at man får lyst å blåse litt energi på fjellet i helgen.

For å sette denne planen ut i livet må man først finne ut hvor man skal gå, og dette løser du på samme måte som andre problemer: Ved å installere en app.

Og i dag fikk vi inn en pressemelding om en lovende kandidat - Lommekjent.

Lommekjent er en app med oversikt over tusenvis av turer over hele landet, og er tett koblet opp mot turportalen Lommekjent.no, som blant annet samarbeider med Skiforeningen, Visit Norway, iNatur.no, Statskog, Friluftsrådene og Den Norske Turistforening. 

Det første du må gjøre er å lage deg en brukerkonto. Og her får du tre alternativer:

Gratis

Her får du det grunnleggende, og kan lage og finne turer. Ulempen her er at du må være tilkoblet internett for å få kartdata og informasjon underveis. Denne kontoen er altså først og fremst for deg som ikke vil gå altfor langt ut i villmarka.

Basic 

Med dette alternativet får du muligheten til å laste ned kart lokalt til telefonen, og kan dermed bruke GPS-en for å navigere også når du befinner deg utenfor mobildekning. Dette er altså minstekravet om du har tenkt deg et sted uten snev av eksos.  Denne kontoen koster 49 kroner måneden, eller 490 for et år.

Premium

Dette abonnementet koster 99 kroner måneden eller 999 for et år. Det du betaler for her er ekstrafunksjoner, som en mer avanserte ruteplanlegger og support.

Når du har laget deg en konto er det bare å hente ned appen, som forøvrig ikke koster noe i seg selv, fra App Store, og sette i gang. 

Android-versjon rundt hjørnet

Per i dag finnes Lommekjent-appen kun til iOS-apparater, men en Android-variant kommer allerede neste måned. Det er foreløpig ikke planer om en Windows Phone-variant.

Vi kommer med en omtale av hvor bra ting funker i praksis etter at vi har fått oss et par turer i ballasten.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.