MOBIL

Skal du kjøpe ny mobil?

Da har vi ett råd: Vent et par måneder.

23. mars 2011 - 15:48

Nå når vinteren begynner å slippe taket og dagene blir lysere og lysere, er det all grunn til å smile. Og det er også på sin plass å feire litt, for eksempel ved å kjøpe en ny og frekk mobiltelefon.

Dette er imidlertid ikke noe du bør gjøre i dag eller i morgen. Ikke fordi det er mangel på gode mobiltelefoner - Sony Ericsson Arc, LG Optimus 2X og Huaweii U8800 er alle eksempler på tre svært gode kjøp, som sannsynligvis vil fortsette å være gode kjøp i lang tid fremover.

Årsaken til at du bør vente er enkelt og greit at vi har et mobilras av de store på vei.

En Android-dominert mobilbransje står i kø for å slippe løs både toppmodeller og mid-end-varianter. Og her snakker vi ikke om halvkjedelige "me too-telefoner", for brorparten av modellen som er på vei ser svært lovende ut.

For å bruke et spesifikt eksempel her kan vi dra frem Sony Ericssons 2011-telefoner. Vi er akkurat ferdig med testen av Xperia Arc, som utvilsomt er blant de aller beste Android-kameratelefonene du får kjøpt. Den vil dermed ha en naturlig plass på listen over alternativer hos de som er ute etter et best mulig kamera i telefonen sin.

Men her er greit å ta høyde for at Sony Ericsson har Xperia Neo og Xperia Pro på vei. Begge disse har nøyaktig samme kamera, prosessor og grafikkbrikke som Xperia Arc, men med lavere pris og mindre fysiske mål er sjansen stor for at dette vil være bedre alternativer for de som ikke trenger 4,2-tommers skjerm.PÅ VEI:
Xperia Neo har samme kamera og samme systembrikke som toppmodellen Xperia Arc.

Om du skal dra skikkelig til og ta steget over til Dual Core, har du i dag kun ett valg, og det er Optimus 2X. Dette er den råeste telefonen vi har vært borte i, men om du ikke er veldig utålmodig er det definitivt verdt å vente og se hvordan den greier seg mot Samsungs kommende Galaxy S II, som etter planen skal være i salg iløpet av mai.

Vi har allerede prøvd de kommende Android-sluggerne, og har laget lyntester av alle sammen. De kan du lese her.

Til slutt skal det understrekes at vi kun unntaksvis anbefaler folk å vente på at det skal komme flere produkter på markedet. Med den utviklingen vi har på mobilfronten i dag er det alltid noe nytt og spennende i sikte. Men sjelden så "rett rundt hjørnet" som akkurat nå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.