MOBIL

Skal du kjøpe en av disse?

Da gjør du lurt i å vente en måned.

22. aug. 2012 - 06:00

Dersom du ikke brukte så mye av feriebudsjettet som planlagt (joda, det skjer..) eller akkurat har fått inn den store førsteutbetalingen av studielånet ditt har du muligens noen tusenlapper ekstra på konto akkurat nå. Og da er det selvsagt fristende å for eksempel handle seg en ny og spenstig mobil.

Det er det forsåvidt ingenting i veien med - telefoner som LG Optimus 4X HDSamsung Galaxy S III og HTC One X har muskler nok til å bære deg lett gjennom det neste året uten at du trenger bekymre deg for at telefonen skal bli utdatert.

Om du ikke allerede har bestemt deg for en av disse, bør du derimot sette deg ned og tenke over hvor mye hastverk du egentlig har med å skaffe deg ny telefon, for vi har en særdeles interessant måned foran oss.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Her er tre arrangementer du bør få med deg før du bestemmer deg:

1. IFA

Startskuddet for den årlige IFA-messen går i Berlin om litt over en uke. Dette har ikke tradisjonelt vært en arena for mobillanseringer, men det inntrykket snudde Samsung opp ned på da de i fjor lanserte den strålende kjempetelefonen Galaxy Note akkurat her.

Galaxy Note IIDenne røveren får en oppfølger om under to uker.

Ryktene om at oppfølgeren til denne ville bli lansert under samme arrangement begynte å svirre allerede under Mobile World Congress i februar. Iløpet av sommeren har disse ryktene blusset opp gang på gang, og Samsung fjernet i bunn og grunn all tvil om at det kommer en oppfølger da de slapp løs en teaser-video for Note II i helgen.

Med andre ord - dersom Galaxy Note ser ut til å være noe for deg bør du for guds skyld ikke kjøpe den. Ihvertfall ikke akkurat nå. Oppfølgeren vil ha enda bedre spesifikasjoner, og om den ikke skulle falle i smak kan du uansett være sikker på at prisen på originalen vil rase straks Note II er på vei til butikkhyllene.

Det går også rykter om at det vil dukke opp en mini-variant av Galaxy S III her. Om du synes toppmodellen er i største laget er det altså muligheter for å se noe litt mer lommevennlig.

Nye Sony-toppmodeller

Sony har pressekonferranse samme dag som Samsung, og veldig mye tyder på at også dette selskapet har planer om å slippe løs nye toppmodeller under IFA.

De to heteste kandidatene er Xperia T (kodenavn Mint) og Xperia GX (Hayabusa). Begge er utstyrt med det grommeste du får av Qualcomms Snapdragon-maskinvare, store 720p-skjermer og kamera som sannsynligvis tar særdeles gode bilder. 

Dersom du sikler på Xperia S eller andre av produsentens nye telefoner kan det altså være greit å avvente og se hva som kommer den neste måneden.

Vi skal for ordens skyld nevne at "mobil" ikke er blant de offisielle punktene på Sony-pressekonferransen, så det er ikke helt umulig de kommende modellene vil bli lansert i forkant av eller like etter IFA-messen.

2. Nokia World

Nokia World starter i Finland samtidig som IFA-messen avsluttes. Og her blir vi veldig overrasket om produsenten ikke avduker noen telefoner med Windows Phone 8. 

Det er allerede kjent at Windows Phone 8-telefonene vil ha vesentlig heftigere maskinvarekraft og bedre skjermer enn de alternativene du har i dag, og det vil også komme på plass andre elementer vi har savnet, som støtte for minnekort.Nokia Lumia 900 er en flott telefon som dessverre aldri får se Windows Phone 8.

LES OGSÅ: Slik blir Windows Phone 8-maskinvaren

Dersom du er blant den stadig økende massen som har falt for Windows Phone bør du altså vente til Nokia og Microsoft har vist hva de har jobbet med de siste månedene. Og vi mistenker at det er heftige saker - dette er en produsent som har noe å bevise.

Om du ikke skulle ha fått det med deg er det også greit å vite at alle Windows Phone 7.x-telefoner på markedet i dag blir værende på 7'ern. Maskinvaren som brukes støttes nemlig ikke av Windows Phone 8.

Kort fortalt: IKKE kjøp en Windows Phone-telefon som allerede er på markedet - storebrødrene er på vei.

LES MER: Hvorfor du ikke skal kjøpe en Windows Phone-mobil nå

3. Apples "special event"Denne blir sannsynligvis parkert av oppfølgeren iløpet av overskuelig fremtid.

iPhone-ryktemølla har gått i étt lenge siden den første i-telefonen ble lansert i 2007, så vi skal ikke prøve å oppsummere alt som har blitt sagt de siste månedene.

Men det har etterhvert begynt å bli en enighet mellom de fleste sladrekjerringene der ute at vi kan forvente å se den neste iPhone-modellen 12. september, da Apple skal ha en "special event".

LES OGSÅ: Neste iPhone kommer 12. september

Om dette stemmer finner vi mest sannsynlig ikke ut før 12. september, da Apple ikke har tenkt å bekrefte eller avkrefte noe som helst. Det som er sikkert er at det iløpet av året dukker opp en ny iPhone, og at dette sannsynligvis skjer til høsten - forhåpentligvis allerede om tre uker.

Tommelfingerregelen gjelder uansett: Ikke kjøp iPhone rett før det lanseres en ny iPhone.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.