IT

Sjekk ut Microsofts gærne fremtids-prosjekt

«Windows Holographic».

Stein Jarle OlsenTestansvarlig
21. jan. 2015 - 20:37

Microsoft viste onsdag kveld frem planene for Windows 10, og kom blant annet med nyheten om at oppgraderingen blir gratis for brukere av Windows 7 og 8.

Holographic

I en ekstremt futuristisk video presenterte også Microsoft sitt hittil kanskje villeste prosjekt: Windows Holographic.

Microsoft har ikke gått Oculus-veien med full virtual reality, men forsøker heller å projisere direkte på omgivelsene rundt deg.

Microsoft inviterer utviklere til å lage hologram-opplevelser, enten de tidligere har utviklet for Oculus, Leap, Google Glass eller andre.

De lanserer samtidig det de kaller Microsoft HoloLens - et sett trådløse briller med innebygget holo-computer.

For å håndtere all prosesseringen som kreves for å skape hologrammer har nemlig Microsoft utviklet en egen prosesseringsenhet, kalt HPU - Holographic Processing Unit.

Les også: Norsk VR-sykkel så realistisk at folk ikke turte sykle videre

3D-modeller

Brillene skal kunne fungere uten tilkobling til en annen PC, og Microsofts visjon er blant annet at du skal kunne "ta i" designene dine gjennom holobrillene, at stua di skal kunne bli til et brett i et dataspill eller at rørleggeren kan tegne på skjermen på sitt nettbrett og vise deg hvilke rør du må stramme for at det ikke skal lekke.

Øyetracking gjør at du kan styre brukergrensesnittet kun med øynene, og et eget program for Windows Holographic kalt HoloStudio lar deg for eksempel bygge 3D-modeller i "løse lufta" foran deg.

Modellene skal så kunne 3D-printes direkte fra HoloStudio.

Nasa har vært involvert i utviklingen, og skal også bruke holo-teknologien til å kunne gi sine bakkeansatte muligheten til virtuelt å være til stede for eksempel på Mars.

Hele teknologien virker ganske 1.april-aktig ut, men blir sannsynligvis veldig avhengig av at utviklere setter inn ressurser for å lage wow-opplevelser.

Se skrytevideoen under.

Les også: (Digi)

Microsoft Surface Hub

Microsoft lanserer også en ny utgave av sin opprinnelige Surface - om du har god hukommelse husker du kanskje at det var snakk om en gigantisk touchskjerm i form av et "bord".

Den nye varianten blir kalt Microsoft Surface Hub, og blir en 55 eller 84 tommer stor 4K-skjerm med innebygget PC og støtte for mange touch-punkter og flere styluser på én gang. Men i motsetning til forrige gang er denne ment for å henge på veggen.

Den har to kameraer, flere mikrofoner og en rekke ulike sensorer. Surface Hub kjører selvfølgelig Windows 10, og det virker som om Microsoft ser for seg enheten som den ultimate møteromsmaskinen.

Du kan for eksempel starte videosamtaler, vise innhold og la alle deltakerne ta notater på skjermen samtidig. Alt kjøres via Skype for Business, som på nåværende tidspunkt kalles Lync.

Du kan for eksempel starte videosamtaler, vise innhold og la alle deltakerne ta notater på skjermen samtidig. Alt kjøres via Skype for Business, som på nåværende tidspunkt kalles Lync.Microsoft Surface Hub kombinerer videokonferanse og presentasjoner i en stor touchvennlig pakke.

Les også:

Nå er dette «sosiale mediet» større enn noensinne

Slik ser norske kartdata ut i Minecraft

Dette nettbrettet kan kartlegge omgivelsene dine i 3D  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.