MOBIL

Sjekk skjermen!

Vi har sammenlignet skjermen i Optimus Black med skjermen i iPhone 4, HTC Desire Z, LG Optimus 7 og Optimus 2X.

13. jan. 2011 - 19:14

LG annonserte for kort tid siden Optimus Black, som har LGs egenproduserte skjermvariant, Nova. Denne skal ifølge produsenten selv være både klarere, skarpere og mer lyssterk enn konkurrentenes alternativer.

Og det som passet greit i den forbindelse, var at vi i dag fikk besøk av LGs markedssjef i Norge, André Seielstad. Vi fikk dermed tatt telefonen nærmere i øyensyn.

Les også: Lyntest av Optimus Black »I Optimus Black finner du LGs egne skjermteknologi, Nova. 

Hvordan står den mot konkurransen?

Vi var selvsagt spente på hvordan Nova-skjermen greide seg mot konkurrerende skjermvarianter, så vi fant frem HTC Desire HD, Apple iPhone 4 og LG Optimus 7. I tillegg fikk vi låne et eksemplar av LGs kommende Hulken-telefon Optimus 2X.

Etter å ha skrudd lysstyrken på fullt på samtlige av disse og sammenlignet med Optimus Black, er vi ikke i tvil om at LG er inne på noe med Nova-teknologien sin. Av telefonene vi sammenlignet med er det kun Apple iPhone 4 med sin Retina-skjerm som kommer i nærheten.

Vi er klar over at toppbildet i denne saken (f.v: Optimus 7, Optimus Black, iPhone 4, HTC Desire HD, Optimus 2X) ikke akkurat er perfekt eksponert, men vi valgte å ikke redigere det i ettertid for å gi et mest mulig riktig inntrykk.

Lovende fremtid for LCD

LGs Nova-skjermer er, i likhet med Apples Retina-skjermer, basert på LCD, og det er interessant å se at disse parkerer OLED-skjermene på lysstyrke. At Nova-skjermene skal være like gjerrige på strømmen som AMOLED-skjermene - og endra mindre strømkrevende på hvite bakgrunner - er også interessant.

Optimus Black-utgaven vi fikk plukke på i dag hadde en veldig tidlig utgave av programvaren, men vi er likevel jevnt over imponert og ser frem til å få den endelige versjonen i hendene.

Vi kan ellers nevne at LG "glemte igjen" et eksemplar av råskinnet Optimus 2X her i redaksjonen. Vi blir altså temmelig opptatt i dagene som kommer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.