IT

Sjekk hva som blir sagt på iPhone

Sitatsjekk. Anders Brenna.
Sitatsjekk. Anders Brenna.

- Sitatsjekk skal gjøre det enklere å sjekke hva næringslivsaktører, politikere og bransjeorganisasjoner uttaler seg om, sier Anders Brenna, tidligere nettsjef i Teknisk Ukeblad.

Tidligutvikling i TU

Applikasjonen "Sitatsjekk" ble opprinnelig utviklet som en prototype for Teknisk Ukeblad. Da Anders Brenna sluttet som nettsjef høsten 2009, videreutviklet han systemet i samarbeid med norske Atbrox.

Sitatsjekk. Anders Brenna
EKSEMPEL: Se hvem som har sagt hva om for eksempel personvern i ulike medier.
Den første versjonen av tjenesten, som er laget som en nettjeneste på Amazons serverpark i nettskyen, er nå tilgjengelig for iPhone. Den koster 55 kroner i App Store og gjør det mulig for hvem som helst å sjekke hva politikere, toppledere, kunder og konkurrenter siteres på i norske nettaviser med et enkelt søk.

Personer og temaer

Du kan sjekke hva personer siteres på ved å søke etter navnet deres (source:"personens navn"), eller se hvem som uttaler seg om bestemte temaer ved å søke på for eksempel "datalagringsdirektivet", "biodiesel" eller "oljeutvinning" (quote: oljeutvinning).

- Teknisk Ukeblad er trolig Norges viktigste medie for klimaspørsmål ettersom det er her miljøvern og industri dekkes med faglig ekspertise. Sjekk hva klimaskeptikerne og miljøvernerne bruker av argumenter, og gjør deg opp en selvstendig egen mening etterpå, anbefaler Brenna.

Dette gjøres ved for eksempel å søke på "klimaskeptikerne" eller "Bellona".

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.