PRODUKSJON

Sjefsskifter i Røkke-systemene

NYE OPPGAVER: Inge Hansen går av som sjef for Aker Kværner helt frivillig. Han har gjennomført en av de mest vellykkede omstillingene i norsk industri.
NYE OPPGAVER: Inge Hansen går av som sjef for Aker Kværner helt frivillig. Han har gjennomført en av de mest vellykkede omstillingene i norsk industri. Bilde: Aker Kværner

Inge K. Hansen går av etter eget ønske. Han erstattes av Martinus Brandal, som kommer fra stilling i Aker ASA. Kjell Inge Røkke har meddelt styret og aksjonærene at han trekker seg fra styret og ikke stiller til gjenvalg ved generalforsamlingen 30. mars.

Hansen fyller snart 60 år og ønsker å tre tilbake til noe mindre krevende oppgaver enn stillingen som administrerende direktør i Aker Kværner. 30 juni er hans siste arbeidsdag i selskapet.

– Inge Hansen har gjort en kjempejobb. Da han kom hit i 2004 sto han foran to store oppgaver, å refinansiere Aker Kværner samt å omstrukturere selskapet silik at det kunne bli en slagkraftig enhet. Disse oppgavene har han klart med glans, forteller informasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Aker Kværner.

Andersen legger vekt på at Hansens erfaring fra Orkla og Statoil var til stor nytte for Aker-konsernet. – Hansen nyter stor tillit og klarte oppgavene langt raskere enn noen hadde ventet.Inn i Aker ASA

Inge Hansen går til en stilling som spesialrådgiver i Aker ASA. – Sammen med Kjell Inge Røkke skal de to utvikle nye forretningsområder med betydelig potensial for verdiskaping, forteller Andersen.

– Når Inge Hansen nå gir stafettpinnen til Martinus Brandal, vil han ta tak i sentrale problemstillinger i Aker. Jeg gleder meg over at hans erfaring og kapasitet på den måten vil være tilgjengelig for konsernet i en større sammenheng som prosjektskaper og pådriver, blant annet sammen med meg, men han vil etter eget ønske også ha enkelte styreverv utenfor konsernet, skriver Kjell Inge Røkke i et brev til aksjonærer og ansatte i Aker.Teknolog overtar

Martinus Brandal, som overtar for Inge Hansen, har sittet som konserndirektør i Aker ASA med ansvar for forretningsutvikling, strategi og driftsoppfølging. Han kom til Aker fra ABB i 2004 fra stilling som Group senior vice president ved hovedkontoret i Zürich, hvor Brandal hadde hovedansvaret for forretningsområdet Prosess Automasjon. Brandal er utdannet elektroingeniør fra Oslo Ingeniørhøgskole.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.