ARBEIDSLIV

Sivilingeniører vil inn i EU

Det er NIF som har spurt 1000 av sine medlemmer i privat sektor om de ville stemt ja eller nei til EU dersom det var folkeavstemning i dag. Svarprosenten var på bare 54 prosent.

Av de som svarte, landet 67prosent på ja-siden, mens 19 ville stemt nei. De resterende 14 prosent har ikke avgjort sitt standpunkt, skriver siste utgave av Tekno .

- Jeg registrerer at et stort flertall av medlemmene i NIF er positive til EU. NIF har lagt stor vekt på at fremtidig velferd og vekst er avhengig av at vi klarer å utvikle salgbare produkter på det internasjonale markedet. Det virker som våre medlemmer mener et EU-medlemskap vil ha en positiv innvirkning på vår markedstilgang, sier generalsekretær i NIF, Kåre Rygg Johnsen til bladet.

Undersøkelsen viser at i alle aldersgrupper, både blant kvinner og menn, er ja-siden klart dominerende. I gruppen over 50 år svarte 75 prosent av kvinnene og 79 prosent av mennene at de var tilhengere av medlemskap.

De mest skeptiske var kvinner under 30 år, men også blant denne gruppen svarte 48 prosent at de ville stemt ja dersom det var folkeavstemning i morgen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.