ARBEIDSLIV

Sivilingeniør og lektor

Norges teknisk-natutrvitenskapelige universitet i Trondheim vil til høsten ta opp det første kullet av studenter som kan gå rett ut som sivilingeniører og lektorer etter fem års studier. Dermed kan realfaglærermangelen i den videregående skole avhjelpes.

Studiet fører fram til graden "Master med lektorkompetanse" - det vil si både en sivilingeniørgrad og formell pedagogisk kompetanse.

Enkelte fag, som matematikk, vil være felles for alle, men underveis i studiet vil studentene spesialisere seg i andre fag - som fysikk, kjemi eller informatikk.

NTNUs studiedirektør, Jon Walstad, sier til Universitetsavisa at NTNU-tiltaket ikke er nok i lengden, men at dette vil monne om noen år.

- Vi tar på oss en nasjonal oppgave, og håper at departementet vil gå inn med de midlene som trengs, sier han. Samtidig innrømmer han at tiltaket ikke løser realfagkrisen i norsk skole, men understreker at ett sted må man begynne. -

Universitetsavisa skriver at det er foruroligende dårlig med realister i norske videregående skoler. Gjennomsnittsalderen på lektorene er godt over 50 år, og mange pensjonerer seg når de er 62. Rekrutteringen av nye realister er for lav til å dekke avgangen - og realfagene i seg selv står heller ikke så sterkt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.