T2

Siste gang på CES

METROFIL: - Metro, Metro Metro er det nye i år!, sier Microsoftsjef Steve Ballmer, og snakker om det felles grensesnittet for Windows 8 og Windows Phone.
METROFIL: - Metro, Metro Metro er det nye i år!, sier Microsoftsjef Steve Ballmer, og snakker om det felles grensesnittet for Windows 8 og Windows Phone. Bilde: AFP
12. jan. 2012 - 13:26

LAS VEGAS: Interessen for hva Microsoftsjef Steve Ballmer ville meddele i sin hovedtale under årets forbrukerelektronikkmesse i Las Vegas var stor, selv om han har uttalt at dette er siste gangen selskapet holder en hovedtale på messen. Fra nå vil de gjøre som Apple og andre, og lansere produktene på egne tilstelninger.

Selvskryt

– Jeg mener Windows Phone er den første telefonen som fokuserer på mennesker på en skikkelig måte. Men denne får jeg full oversikt, sa ikke uventet Ballmer i sin hovedtale.

Vel vitende om at Microsoft møter en voldsom overmakt når de nå for alvor skal møte Googles Android og Apples iPhone.

Les også: Kjempevekst for Android

Han understreker hvor bra samarbeid de har med mange av telefonprodusentene, og ikke minst Nokia, som nå lanserer LTE-modellen Lumia 900.

HTC kommer også med en LTE-modell, Titan II med et 16 MP kamera og 4,7 tommer skjerm.

Les mer hos Mobili:

Nokia Lumia 900 er ute av skapet

HTC lanserer Titan II

Microsoftsjef Steve Ballmer (t.h.) snakker om Windowsmobiler med Ryan Seacrest under CES i Las Vegas.
ENGASJERT: Steve Ballmer (t.h.) snakker om Windowsmobiler med Ryan Seacrest. FOTO: Odd Richard Valmot Odd Richard Valmot

Vil bevare og fornye

– Det mest fantastiske med Windows, er hvordan vi har klart å utvikle og modernisere operativsystemet over årene. Folk vil ha alt de har, men de vil også ha alt som er nytt. Med Windows 8 er alt nytt, samtidig som vi kan bevare det folk er glad i, sier Ballmer, som understreker hvilken fantastisk jobb Intel har gjort for å blåse nytt liv i PC-en.

Om Intel er like glade i Ballmer & Co, som har åpnet Windows 8 for Arm-prosessoren, ble det ikke noe snakk om.

Nå handler det om å bevare PC-plattformen og samtidig ta en del av nettbrettkaka gjennom berøringsgrensesnittet. Samtidig skal den nye Windowsutgaven bygge en bro over til Windows Phone gjennom det felles grensesnittet de kaller Metro. De nye Metroapplikasjonene får tilgang til hele skjermen, uten å være begrenset av vinduer og menyer.

Les også: Først med Windows 8

AppStore for Windows

Microsoft har skjønt budskapet fra Apple og Google, og lanserer en egen appbutikk: Windows Store for Windows.

– Den åpner i slutten av februar, og her kan man hente både gratis og betalte programmer, sa markedssjef for Windows, Tami Reller, og gav en temmelig imponerende demonstrasjon av egenskapene i den nye Windowsutgaven.

Hvis virkeligheten er like god som demoen tyder på, kan Microsoft ha laget noe som kan bli mer populært enn selv Windows 7, som nå har 500 millioner brukere.

Alle PC-er som kan kjøre Windows 7, kan også kjøre Windows 8.

Markedssjef for Windows, Tami Reller, med Windows 8-demonstrasjon under CES.
WINDOWS 8: Markedssjef for Windows, Tami Reller, med Windows 8-demonstrasjon under CES. FOTO: Odd Richard Valmot Odd Richard Valmot

X-Boxen får tilleggsoppgaver

TV er i rask forandring, og X-Box er Microsofts fremste teknologi for å dominere underholdningshverdagen vår.

Spillboksen handler ikke bare om dataspill lenger. Nå er spillene toveis, slik at brukerne kan se seg selv på skjermen filmet av Kinect og integrert på TV-en.

Det utspiller seg også en kamp om hvem som skal få levere film og TV-programmer til brukerne. I USA er dette i full drift på X-Box, men når det kommer til Norge er uvisst. Konkurrentene er alt fra Get, Canal Digital og Viasat til Samsung, LG og andre som vil levere innhold til folk i sofaen.

Kjemper om å underholde deg

– Jeg kan fortelle at Kinect kommer til Windows i løpet av noen uker, sa Ballmer. Man trenger ikke lenger X-Box for å bruke den.

På spørsmål om hva som vil være nytt i år, formelig skrek Microsoftsjefen:

– Metro, Metro Metro er det nye i år!

Så vet vi det.

Les alle våre nyheter fra CES på www.tu.no/forbruker.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.