MARITIM

Sintef-sjef fornøyd: Ocean Space Centre er kommet på agendaen

Norges posisjon som maritim stormakt kan ikke forsvares uten moderne laboratorier, utstyr og topp kompetanse. Ocean Space Centre har vært planlagt i mange år for å erstatte utrangerte og gamle anlegg. Det budskapet har vært vanskelig å få ut, men nå er det endelig ute i hele landet, mener Sintef-sjef Alexandra Bech Gjørv.

Havbassenget til NTNU/Sintef ble planlagt for skip, men har vært avgjørende for både olje- og gasskonstruksjoner, havbruk og havvind, fiskeri og utstyr. Nå  er det 42 år gamle anlegget utslitt.
Havbassenget til NTNU/Sintef ble planlagt for skip, men har vært avgjørende for både olje- og gasskonstruksjoner, havbruk og havvind, fiskeri og utstyr. Nå er det 42 år gamle anlegget utslitt. Bilde: Thor Nielsen/MARINTEK

Norges nye maritime forsknings- og kompetansesenter, Ocean Space Centre (OSC), skal etter planen stå ferdig i 2028. Det er ikke en dag for tidlig, ifølge konsernsjef Alexandra Bech Gjørv. Dagens anlegg, hvor NTNU utdanner ingeniører og Sintef utvikler ny teknologi for næringslivet, er utslitt og snart utdatert.