UTDANNING

Sintef og Equinor topper liste over teknologistudentenes mest attraktive arbeidsgivere

Fleksibel arbeidstid og mulighet for hjemmekontor blir mer attraktivt for fremtidens arbeidstakere, viser Karrierebarometeret 2020.

Equinor er fortsatt et attraktivt sted å jobbe.
Equinor er fortsatt et attraktivt sted å jobbe. Foto: NTB scanpix
NTB
3. mai 2020 - 09:36

Samtidig står Innovasjon Norge og Sintef støtt på toppen av listene over de mest attraktive arbeidsplassene i landet. Det er økonomistudentene som har satt Innovasjon Norge øverst på sin ønskeliste for femte år på rad, mens teknologistudentene har forskningsinstituttet Sintef som sin favoritt for fjerde år på rad.

Det viser Karrierebarometeret 2020, som er bygget opp av svar fra 4600 studenter, samlet inn i perioden fra februar til april.

Produkter i tiden

Endringene fra tidligere år har vært litt større blant økonomistudentene enn blant dem som

Vis mer

studerer teknologi. Blant selskaper som har seilt opp på popularitetslisten til økonomistudentene, finner vi Finn.no, Schibsted, Norges Bank, Microsoft og Tine.

– Kanskje kan også dette sees i sammenheng med tidene vi er inne i. Så lenge vi har penger, melk, internett og digitale samhandlingsverktøy, så klarer vi oss, sier Arve Kvalsvik i Evidente, selskapet som sammen med KarriereStart.no står bak Karrierebarometeret.

Rådgivende teknologer

Kvalsvik mener det blir interessant å se om koronakrisen fører til at teknologistudenter i større grad trekkes mot rådgivende selskaper. Etter Sintef er det selskapene Equinor, Norconsult og Aker Solutions som topper disse studentenes popularitetsliste.

Andelen studenter som vil jobbe med olje og energi har sunket fra i fjor både blant økonomi- og teknologistudentene. Det er likevel tredjevalget til teknologistudentene, som har fornybar energi som sitt førstevalg og rådgivende ingeniørtjenester som nummer to.

Vedlikehold og rassikring må prioriteres i Nasjonal transportplan, mener NAF.
Les også

Fylkesveiene: Forfall og rassikring vil koste 166 milliarder

Hjemmekontor som gode

Koronakrisen kan også ha gitt studentene nye preferanser når de skal velge mellom flere arbeidsgivere.

Står det om to jobber med lik lønn og like oppgaver, er goder som ferie og fleksibilitet mest populært. Hele 67 prosent av studentene legger vekt på fleksibel arbeidstid, mens 47 er opptatt av muligheten til å ta flere og lengre ferier.

Vis mer

43 prosent er opptatt av bedre muligheter til å jobbe hjemmefra.

– Nå gir koronakrisen oss en sjeldent god mulighet til å trene oss i å jobbe virtuelt. De som bruker denne tiden til å «knekke koden» vil dermed kunne ha noen fordeler når det skal kjempes om kandidater fremover, sier Arve Kvalsvik i Evidente.

Karrieremulighetene består

Jobbmulighetene blir vurdert på samme måte som i fjor av teknologistudentene. 74 prosent av de spurte ser det som sannsynlig eller svært at de får seg en jobb som er relevant for studiene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Andelen er høyest for helsestudentene, med 86 prosent, mens den er lavest, 69 prosent, blant dem som har studert samfunnsvitenskap og humaniora.

EU vil ha Norge med på laget i sin nye strategi om karbonfangst og -lagring. Det er energiminister Terje Aasland (Ap) glad for. Her sammen med EUs energikommissær Kadri Simson.
Les også

EU med ny plan for karbonfangst og -lagring – vil ha Norge med på laget

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.