KARRIERE

Sintef-forsker fratrer

E-posttabbe av Sintef i helseundersøkelse. Forskeren som var ansvarlig har nå forlatt Sintef.
E-posttabbe av Sintef i helseundersøkelse. Forskeren som var ansvarlig har nå forlatt Sintef.

Avgangen fra Sintef Helse skyldes samarbeidsproblemer med ledelsen og kritikk fra Datatilsynet for omgang med pasientdata.

Direktør Tonje Hamar i Sintef Helse bekrefter samarbeidsproblemene overfor Teknisk Ukeblad, og sier det er flere årsaker til at Skjeldestad må gå.

Navn i Til-felt

I fjor avdekket Teknisk Ukeblad en grov e-posttabbe ved den prestisjetunge vaksinestudien Sintef Helse har vært ansvarlig for.

En e-post gikk ut til hundrevis av personer i undersøkelsen, hvor deltakerne i studien ble identifisert overfor hverandre.

Lovbrudd

Dette er et klart brudd på personopplysningsloven. Saken ble enda mer alvorlig fordi en av forutsetningene for å delta i studien er at kvinnene maksimalt har hatt fire seksualpartnere.

E-post-glippen førte dermed til at intime opplysninger ble gjort kjent.Ripe i lakken

- Var det denne saken som førte til arbeidsforholdets opphør?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer direktør Tonje Hamar til Teknisk Ukeblad.

Hun opplyser at det ikke har vært enkeltsaker som har vært utslagsgivende, men overfor Dagens Næringsliv bekrefter hun at kritikken fra Datatilsynet har gitt en stor ripe i lakken.

Skjeldestad og Sintef Helse var også i 2004 i Datatilsynets søkelys for sin omgang med pasientdata.

Honorar fra Merck

Skjeldestad har vært omtalt i dagspressen den siste tiden i forbindelse med møtehonorar fra det amerikanske legemiddelfirmaet Merck.

Ifølge Tonje Hamar ble imidlertid avtalen om fratredelse inngått før Sintef-ledelsen var kjent med Skjeldestads honorarer, slik at denne saken ikke har hatt betydning for fratredelsen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.